Federația Română de Rugby a făcut publice documentele omise de către Eduard Novak. „Domnul ministru să-şi ceară scuze public”

Federația Română de Rugby a prezentat documentul transmis către Ministerul Tineretului și Sportului, încă din data de 21.01.2021, cu programul competițional și de pregătire al echipelor naționale de rugby ale României.

12 feb. 2021, 10:54
Federația Română de Rugby a făcut publice documentele omise de către Eduard Novak. „Domnul ministru să-şi ceară scuze public”

Federația Română de Rugby a făcut public documentul în contextul în care ministrul Eduard Novak a declarat că nu a primit din partea acestui for programul pe anul în curs. „În vederea unei corecte informări a opiniei publice, Federația Română de Rugby prezintă documentul transmis către Ministerul Tineretului și Sportului, încă din data de 21.01.2021, cu programul competițional și de pregătire al echipelor naționale de rugby ale României (Click aici pentru a vedea documentul integral).

Suntem nevoiți să recurgem la acest gest pentru că domnul ministru a declarat public că nu a primit programul competițional și de pregătire de la Federația Română de Rugby.

Mizăm totuși pe faptul că domnului ministru i se ascund documente de către cei aflați în aparatul său de lucru și că nu a făcut acest lucru intenționat”, se arată în comunicatul Federaţiei.

Citeşte şi Federația Română de Rugby: Ne vom bate până la final pentru stadionul nostru

„Până la această oră, pe tema Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, FRR a transmis doar către domnul ministru Novak două adrese oficiale (în total 48 de pagini) la care nu a primit nici măcar un răspuns. La acestea se adaugă alte 16 adrese oficiale, transmise către domnul ministru Ionuț Stroe și la care am primit patru răspunsuri.

Revenind la subiectul din comunicatul de presă anterior, dat publicității pe data de 8 februarie 2021, reiterăm rugămintea adresată domnului ministru de a preciza care sunt grupurile de interese din jurul stadionului sau să ceară public scuze sportivilor, antrenorilor și fanilor rugbyului din România.

În altă ordine de idei, precizăm că semnarea documentelor de către MTS, semnare care a avut loc marți, 9 februarie, este doar un pas juridic care trebuia făcut și care nu finalizează procedura.

Solicităm, în continuare, MTS să ofere dreptul de folosință gratuită, pe care Federația Română de Rugby îl avea pe acest spațiu până în 2051, așa cum beneficiază și alte entități sportive din România”, mai transmite FRR.

Citeşte şi Alin Petrache, preşedintele FR Rugby: „Dacă fiecare federaţie avea o bază a ei, treceam altfel pandemia”

Documentul doveditor trimis de FRR

Programul transmis de FRR încă din 21 decembrie