Federația Română de Rugby și Ministerul Sportului s-au înțeles: Stadionul Arcul de Triumf va fi administrat de FRR. Nu se vor juca meciuri de fotbal pe el

Scandalul dintre Federația Română de Rugby și Ministerul Sportului pare că se apropie de final. Alin Petrache, președintele Federației, susține că a ajuns la un consens cu Eduard Novak, în legătură cu Arcul de Triumf. 

22 sept. 2022, 10:07
Federația Română de Rugby și Ministerul Sportului s-au înțeles: Stadionul Arcul de Triumf va fi administrat de FRR. Nu se vor juca meciuri de fotbal pe el

Oficialul de la FRR susține că va convoca Adunarea Generală pentru a putea crea oficializarea trecerii arenei din nordul Bucureștiului în administrarea Federației Române de Rugby.

FRR cedase terenul Companiei Naționale de Investiții (CNI) înainte de EURO 2020. Acum, Eduard Novak s-a înțeles cu Alin Petrache pentru concesionarea bazei FR de Rugby, concesiune gratuită pentru 49 de ani. Asta înseamnă că pe acest stadion nu se va juca fotbal, așa cum se specula până de curând, ci doar rugby.

„Le suntem foarte recunoscători domnului vicepremier, Kelemen Hunor, şi domnului ministru, Eduard Novak, pentru susţinerea rugbyului românesc.

(…) Pe 29 august am participat la o întâlnirea oficială la sediul Ministerului Sportului, în care domnul ministru ne-a confirmat că vom reprimi, în folosinţă gratuită pe 49 de ani, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, cu terenul central şi terenurile de antrenament, drept pe care l-am avut înaintea modernizării locaţiei şi care era specificat în protocolul semnat între FRR şi Ministerul Sportului”, a declarat oficialul Federației, pentru ProSport.

 

Naționala de rugby a României se pregătește pentru Mondial

 

Pentru rugby-ul românesc urmează o perioadă foarte încărcată și plină de provocări, susține oficialul de la Federație.

„În programarea acestora a atârnat mult potenţialul şi compatibilitatea echipelor, dar mai ales statutul lor în procedura de calificare la Cupa Mondială. Având în vedere limitările bugetare extreme cu care ne-am confruntat în acest an, am fost nevoiţi să apelăm la sprijinul partenerilor pentru ca Stejarii să poată merge într-un turneu de succes în Uruguay în luna iulie a acestui an, ca prim pas al drumului de Cupă Mondială”, a mai punctat Petrache.