Federaţia Sanitas cere MS finalizarea negocierii contractului colectiv de muncă

Federaţia Sanitas cere Ministerului Sănătăţii (MS) finalizarea negocierii Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de sector de activitate şi semnarea acestuia până la sfârşitul lunii septembrie. "Federaţia Sanitas consideră că este lipsă de respect din partea autorităţilor centrale (Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României) faţă de salariaţii din sănătate tergiversarea de mai bine de doi ani a negocierilor CCM. (...) Este inadmisibil ca toţi salariaţii din sănătate să fie, de mai bine de doi ani, lipsiţi de minima protecţie conferită de acest document", spun reprezentanţii Federaţiei.

28 aug. 2019, 12:15
Federaţia Sanitas cere MS finalizarea negocierii contractului colectiv de muncă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Federaţia Sanitas, în urma întâlnirii reprezentanţilor Sanitas din peste 150 de unităţi sanitare din ţară, Federaţia solicită Ministerului Sănătăţii finalizarea negocierii Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de sector de activitate şi semnarea acestuia până la sfârşitul lunii septembrie.

„Federaţia Sanitas consideră că este lipsă de respect din partea autorităţilor centrale (Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României) faţă de salariaţii din sănătate tergiversarea de mai bine de doi ani a negocierilor CCM. Amintim că Guvernul României a oferit, în luna mai 2018, garanţii ferme privind finalizarea negocierilor colective cu păstrarea tuturor drepturilor anterior câştigate, într-un „termen rezonabil”. Este inadmisibil ca toţi salariaţii din sănătate să fie, de mai bine de doi ani, lipsiţi de minima protecţie conferită de acest document!”, arată sursa citată.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România, convocat pentru 12 septembrie, va analiza stadiul negocierilor şi va stabili programul de acţiuni sindicale în situaţia în care principalul obiectiv al Federaţiei, semnarea CCM, nu a fost realizat.