Federer, înfrângere istorică. După 10 ani a fost eliminat mai devreme de turul 3, de la Wimbledon

Elveţianul Roger Federer, septuplu câştigător al turneului de la Wimbledon, a fost eliminat miercuri, în turul II, de ucraineanul Serghei Stahovski, nr. 116 mondial, cu 6-7 (5/7), 7-6 (7/5), 7-5, 7-6 (7/5).

26 iun. 2013, 20:14
Federer, înfrângere istorică. După 10 ani a fost eliminat mai devreme de turul 3, de la Wimbledon

Ucraineanul Serghei Stahovski a produs cea mai mare surpriză la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, eliminându-l pe Roger Federer, cel care câştigase până acum de şapte ori competiţia.

Este finalul unei serii extraordinare de 36 sferturi de finală consecutive în turneele de Grand Şlem pentru Federer, de la Roland Garros-ul din 2004. Potrivit Agerpres, de atunci, elveţianul, deţinătorul titlului la Wimbledon, nu a ratat niciodată a doua săptămână într-un turneu major.

Această statistică arată amploarea reuşitei lui Stahovski, cunoscut mai mult ca fiind purtătorul de cuvânt al „micilor” jucători din circuit decât pentru rezultatele sale, în ciuda unui loc 31 mondial în 2010.

Jucând un tenis ofensiv, ucraineanul în vârstă de 27 ani devine al doilea jucător clasat dincolo de locul 100 mondial care îl bate pe Federer într-un turneu de Mare Şlem, după 11 ani de la Mario Ancic, tot la Wimbledon.

Învins într-o zi incredibilă, care a început cu forfaitul Victoriei Azarenka şi a urmat cu abandonul lui Jo-Wilfried Tsonga şi înfrângerea Mariei Şarapova, elveţianul în vârstă de 32 ani va ieşi din Top 4 mondial pentru prima dată după 10 ani.

El părăseşte turneul la două zile după vechiul său rival Rafael Nadal, lăsându-i cale liberă britanicului Andy Murray în partea a doua a tabloului.

Citeşte şi Surpriză de proporţii la Wimbledon. Nadal a fost eliminat din primul tur