Felix Tătaru a stârnit mânia publicitarilor. Vezi de la ce s-au aprins greii din industria de publicitate

Publicat: Joi, 26 Mai 2016 15:46 // Actualizat: Joi, 26 Mai 2016 15:46 // Sursa: romaniatv.net

Felix Tătaru, şeful grupului de comunicare GMP şi senior vicepreşedinte al IAA, şi-a atras numeroase reacţii dure din partea colegilor din industrie, după ce a susţinut public iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, care doreşte ca familia să fie formată doar dintr-un bărbat şi o femeie.

"Mobilizare fără precedent în istoria României. Ce bine că nu am uitat cine suntem. Bravo Coaliția pentru Familie!!!", a scris Felix Tătaru ieri, într-o postare la care a atașat și o știre din Ziare.com, despre cele trei milioane de persoane care cer modificarea Constituţiei.

Reacţia nu a întârziat să apară din partea colegilor de industrie

Cea mai dură reacţie a venit din partea lui Robert Tiderle, care conduce agenţia Papaya Advertising.

Ulterior, postarea Papaya a fost ștearsă de pe pagina de Facebook, iar agenția a venit și cu precizări: „Postarea care a pricinuit reacția noastra a fost stearsa. Fiind o agentie fair play, ștergem și noi postarea noastră. Au urmat scuze si regrete. Aici insa nu avem motive sa avem regrete sau sa ne prezentăm scuzele. Multumim pentru intelegere.”

De asemenea, Felix Tataru a revenit cu un mesaj mai nuanțat. „Felul în care a degenerat discuția pe FB m-a determinat să șterg postarea. Mă delimitez de orice derapaj homofob și de orice formă de exprimare radicală care aduce atingere libertății omului”, a subliniat el.

"Oameni buni din industria comunicarii si prieteni pe FB,

Cred cu tarie ca este bine ca orice copil sa fie crescut de mama si de tata. Si sper ca cei mai multi copii romani sa aiba aceasta sansa.

Asta e motivul pentru care am postat stirea din ziare.com despre initiativa pro-familie de schimbare a constitutiei.

Imi pare rau ca aceasta credinta a mea expusa public a ranit credintele unora dintre voi atat de mult incat sa va infurii si pe unii chiar sa va dezamagesc.

Felul in care a degenerat discutia pe FB m-a determinat sa sterg toata postarea.

MA DELIMITEZ DE ORICE DERAPAJ HOMOFOB SI DE ORICE FORMA DE EXPRIMARE RADICALA CARE ADUCE ATINGERE LIBERTATII OMULUI.

NU CRED ca opinia mea este adevarul absolut si parerile mele sunt lege. sunt un om deschis, intr-o industrie deschisa care intelege si accepta ca toata societatea se transforma. si mai ales o industrie care valorizeaza libertatea de exprimare.

Imi cer iertare celor pe care i-am ranit involuntar.

CRED ca Domnul ne iubeste pe toti asa cum suntem.
Fara sa ne judece.

si incerc si eu sa urmez aceasta cale.

Doamne ajuta!", a scris Tătaru pe Facebook.

Gabriela Lungu, care a condus agenția The Practice, iar acum lucrează la Londra: „Nu m-am intristat peste masura nici la scandalul din sanatate, nici la cel din cultura. Dar sunt peste masura de trista si jenata ca traiesc intr-o tara homofoba. Si ca pana si oameni cu pretentii intelectuale isi exprima liber si nepenalizati opinii homofobe. Pe care daca le-ar exprima public in orice tara civilizata, i-ar transforma pe buna dreptate in paria, indivizi izolati de societate.

Pentru ca homofobia, ca orice alta forma de discriminare, NU este apanajul libertatii (de exprimare sau de orice fel), ci cumva exact opusul ei. Si nu-si are locul in lumea contemporana. Later edit: intre timp omul si-a clarificat pozitia, si bine a facut”, a scris Gabriela Lungu pe pagina sa de socializare. Ea a apreciat ulterior noua poziție a lui Tătaru.

Nadia Tătaru, soţia lui Felix Tătaru, a fost in comitetul de initiativa al Coalitiei pentru Familie.

O reacție mai nuanțată a venit și din partea lui Sorin Psatta, de la Graffiti. "Trebuie să recunosc public că întotdeauna l-am privit cu deosebită uimire pe Felix Tătaru, mi s-a părut mereu fascinant, avea și are aproape tot ce eu nu voi putea avea vreodată, o capacitate fantastică de joc alunecos, o tenacitate fabuloasă de a-și atinge, prin forțe proprii ori prin intermediul altora, interesele meticulos identificate, o putere nemaiîntâlnită, de mine cel puțin, de a felicita și de a executa, cu un zâmbet identic, aceeași persoană”, a menționat Psatta.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Coaliţia pentru Familie Felix Tătaru Gabriela Lungu IAA publicitari Sorin Psatta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mai 16:03
...Mai 26, 2016Felix Tătaru a stârnit mânia publicitarilor. Vezi de la ce s-au aprins greii din industria de publicitatejoi, Mai 26, 2016...
26 mai 15:57
...susţinut public iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, care doreşte ca familia să fie formată doar dintr-un bărbat şi o femeie. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H