Felix Tătaru provoacă un scandal uriaş în PNL. Consultantul lui Iohannis i-a lăsat pe liberali cu o gaură de 300.000 de euro

Cel mai cunoscut comunicator politic, Felix Tătaru, provoacă un scandal uriaş în PNL. Liderii PNL au descoperit după campania de la alegerile parlamentare că Felix Tătaru, consultantul politic angajat de Alina Gorghiu şi Ilie Bolojan pentru a gestiona strategia partidului, le-a făcut o gaură de 300 000 de euro în buget.

28 feb. 2017, 10:32
Felix Tătaru provoacă un scandal uriaş în PNL. Consultantul lui Iohannis i-a lăsat pe liberali cu o gaură de 300.000 de euro

Firma lui Felix Tătaru, GMP, nu a furnizat PNL documentele justificative necesare pentru ca partidul să poată deconta la AEP suma respectivă, astfel încât să primească banii investiţi, conform noii legi de finanţare a campaniilor electorale.

Subiectul a fost dezbătut şi ieri în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, deoarece 18 lideri de filiale care au încheiat contracte cu firma lui Felix Tătaru pentru campanie nu au primit documentele justificative necesare şi cer să li se rezolve problema. Unele dintre ele au încheiat contracte pe sume subsanţiale, de exemplu la Dolj s-ar fi achitat 60 000 de euro, iar la Suceava 50 000 de euro, în condițiile în care acum liderii organizaţiilor susţin că Felix Tătaru nu le răspunde la telefon şi evită orice contact cu partidul.

Surse participante la şedinţa PNL au declarat pentru BreakingNews24 că președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, le-a recomandat celor nemulţumiţi că solicite rezolvarea problemei lor Alinei Gorghiu, lui Ilie Bolojan şi lui Gheorghe Falcă, aceştia fiind cei care l-au adus pe Felix Tătaru la partid pe post de consultant politic.

După şedinţă, secretarul general adjunct al partidului, Florin Roman, a declarat că „există o problemă majoră în ceea ce priveşte situaţia fianciară a partidului”, existând o datorie de 6 milioane de euro din care a fost achitat doar 1 milion de euro. În ceea ce priveşte problema Felix tătaru, Florin Roman a spus că el nu s-a ocupat de acest subiect şi că nu toate filialele au semnat contract cu GMP.

Felix Tătaru, acuzat de liberali că ar fi principalul vinovat pentru eșecul partidului la alegerile parlamentare, a declarat într-un interviu pentru ziare.com că factura de campanie pentru PNL a fost de 327.000 de euro.