Felix Tătaru, în rechizitoriul Elenei Udrea: „Plata celor 50.000 de euro s-a făcut cu întârziere”

Felix Tataru a cpnfirmat că a primit bani de la Elena Udrea, dar pe baza unui contract de publicitate. Mai mult, acesta susţine că fostul ministru a cam întârziat cu plăţile. 

23 apr. 2015, 06:40
Felix Tătaru, în rechizitoriul Elenei Udrea: „Plata celor 50.000 de euro s-a făcut cu întârziere”

Procurorii DNA au reţinut în rechizitoriu  Galei Butecă, la data de 15.12.2011, în contabilitatea organizaţiei Bucureşti a PDL s-au înregistrat patru depuneri în numerar în valoare totală de 215.000 RON. Procurorii mai notează că banii proveneau din „donaţii încasate prin intermediul unor chitanţe cu numere consecutive”.

„Probele administrate au demonstrat că aceste operaţiuni au caracter fictiv, iar chitanţele au fost emise pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donaţii şi care obţineau venituri modeste (pensionari, persoane fără ocupaţie etc.), ce nu le-ar fi permis să deţină asemenea lichidităţi”, susţin procurorii.

DOSARUL GALA BUTE. Elena Udrea, Rudel Obreja şi Tudor Breazu află joi dacă rămân în arest preventiv

În rechizitoriul DNA se mai arată că banii au fost folosiţi pentru plata unui contract de publicitate încheiat de Elena Udrea cu societatea Map Advertising, fapt cconfirmat la audieri şi de „martorul” Felix Tătaru.

„Cu privire la această sumă, martorul Felix Tătaru a arătat că plata a fost întârziată faţă de data prevăzută în contract, iar pentru recuperarea creanţei a avut mai multe discuţii cu inculpata Udrea Elena Gabriela. Totodată, inculpatul Breazu Tudor Liberiu a arătat că nu îşi aminteşte cu exactitate cum s-a realizat această plată, dar că este posibil să fi transmis în acest scop suma de 50.000 euro în numerar la cererea inculpatei Udrea Elena. Suma este menţionată şi într-o convorbire dintre Topoliceanu Ana Maria şi Breazu Tudor Liberiu, depusă de acesta la dosar şi care o privea pe inculpata Udrea Elena Gabriela”, se precizează în rechizitoriu.

Suma de 50.000 de euro apare şi într-o declaraţie dată de un martor în dosar. „Cred că tot în vara anului 2011, într-o zi de vineri, Breazu Tudor Liberiu, care era plecat din ţară, mi-a cerut să merg la Lungu Ştefan şi să iau nişte bani pe care urma să îi duc luni lui Felix Tătaru la biroul acestuia din apropierea benzinăriei Petrom de pe strada Eminescu, la sediul companiei GMP Media Productions. Am fost la Lungu Ştefan care mi-a dat o pungă şi mi-a spus că în interior sunt 50000 euro. Am predat punga luni, aşa cum stabilisem cu Breazu Tudor Liberiu”, a declarat martorul Radu Munteanu, citat în rechizitoriu.