Femeia asta avea un picior de 5 ori mai gros şi mai mare decât celălalt. Ce au descoperit MEDICII

Roseanne Smith a observat la 18 ani ca piciorul ei se umfla din ce in ce mai tare. Cu timpul s-a facut atat de mare incat abia se mai putea deplasa. Avea un picior foarte gros, ca de elefant, in timp ce celalalt era perfect normal.

18 nov. 2016, 20:13

Roseanne Smith si-a permis sa isi faca o operatie la 54 de ani, fiind diagnosticata cu limfedem, o afectiune incurabila, o boala cronice ce consta in umflarea anormala a tesuturilor superficiale ale membrelor. Pentru tratament, femeia a fost nevoita sa economiseasca o viata intreaga si sa calatoreasca tocmai in Coreea de Sud, pentru ca tocmai acolo se face operatia de care ea avea nevoie.

„Era diferenta mare intre cele doua picioare, ma deplasam cu greutate, nu mai puteam purta haine normale. Cred ca avea cu vreo 15 kilograme mai mult decat piciorul celalalt. Unul parea de elefant, celalalt, de pasare”, a povestit Roseanne Smith.

Femeii i s-a indepartat excesul de fluid limfatic din picior, apoi i s-au injectat celule stem, pentru curatirea sistemului limfatic si pentru ca lichidul sa nu se mai acumuleze. Medicul Young Ki Shim a declarat ca a scos circa 17 litri de fluid!

Interventia, care a costat 20.000 de dolari, incepe sa dea rezultate. Membrul inferior este acum mai subtire si femeia reuseste, in sfarsit, sa indoaie din nou genunchiul. Totusi, americanca trebuie sa faca injectii in fiecare luna pentru ca piciorul ei sa continue sa se dezumfle. In plus, trebuie sa mai stranga bani, 11.000 de dolari, pentru inca o interventie la acelasi medic, parte din tratamentul pentru limfedem.