Femeia care a venit la propria înmormântare, îngrozindu-l pe soţul care plătise asasinarea ei

În urmă cu un an, Noela Rukundo, o femeie din Australia, a apărut la propria înmormântare organizată de soțul său, Balenga Kalala, cel care angajase o echipă de asasini ca să o ucidă. În prezent, bărbatul este la închisoare, unde ispășește o pedeapsă de 9 ani pentru fapta sa, relatează washingtonpost.com.

07 feb. 2016, 10:38
Femeia care a venit la propria înmormântare, îngrozindu-l pe soţul care plătise asasinarea ei

Rukundo a povestit întregul șir al evenimentelor într-un interviu pentru BBC, scrie greatnews.ro

Noela Rukundo a stat într-o mașină în fața casei sale din Melbourne, Australia, privindu-i pe cei care plecau de la înmormântarea ei. Când l-a văzut pe soțul său, a ieșit din mașină. Văzând-o, bărbatul și-a pus mâinile în cap, îngrozit. 

„Nu văd bine? E o fantomă”, a zis bărbatul.

„Surpriză! Sunt în viață”, i-a răspuns ea.

Departe de a fi fericit, omul era înspăimântat. Cu 5 zile înainte, el angajase o echipă de asasini pentru a o ucide pe Rukundo, care era partenera sa de mai bine de 10 ani. Asasinii i-au spus bărbatului că au omorât-o și chiar l-au determinat să plătească câteva mii de dolari în plus pentru crimă. În realitate însă, femeia nu a fost ucisă.

După ce a văzut-o, soțul a început să țipe și să se lamenteze. I-a cerut iertare pentru tot. Era însă mult prea târziu pentru scuze, așa că Rukundo a chemat poliția. La proces, Balenga Kalala a pledat vinovat și a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru incitare la crimă, potrivit Australian Broadcasting Corp. (ABC).

Iată cum Rukundo a reușit să scape din întreaga afacere.

În urmă cu un an, Rukundo a mers alături de soțul ei în Burundi, țara sa natală, pentru a participa la înmormântarea mamei sale vitrege. Întristată după înmormântare, femeia s-a retras pe seară în camera sa de hotel din Bujumbura, capitala țării. Apoi, a primit un telefon de la soțul său.

„Mi-a spus că merg afara ca să iau aer”, a povestit ea pentru BBC.

În momentul în care a ieșit din hotel, Rukundo s-a trezit amenințată cu o armă de un bărbat necunoscut.

„Nu țipa. Dacă începi să țipi te împușc. Pe mine o să mă prindă, dar tu? Vei fi moartă deja”, i-a spus atacatorul. Îngrozită, Rukundo a făcut ce i s-a cerut. A fost împinsă într-o mașină și i s-au acoperit ochii pentru a nu ști unde era dusă. După 30-40 de minute mașina s-a oprit, a fost adusă într-o clădire și a fost legată de un scaun.

În jurul ei auzea voci de bărbați.

„Femeie, ce i-ai făcut bărbatului care ne-a plătit ca să te omorâm? Balenga ne-a trimis ca să te omorâm”, i-a spus unul dintre ei.

Rukundo le-a spus că nu îi crede, că o mint, iar ei au râs.

„Ești o proastă”, i-au răspuns ei.

Însă apoi a auzit chiar vocea soțului său pe speakerul unui telefon. „Omorâți-o”, le-a spus el asasinilor plătiți, iar Rukundo a leșinat.