Femeia din Ucraina, a cărei poză face înconjurul lumii, şi-a spus povestea: „Mă voi ridica și pleca, voi face totul pentru Ucraina”

Olena Kurilo, o profesoară din Chuguev, supraviețuitoare a atacului din această dimineață, se consideră norocoasă că a scăpat cu viață, chiar dacă trauma îi va rămâne întipărită pe față, la propriu.

24 feb. 2022, 23:10
Femeia din Ucraina, a cărei poză face înconjurul lumii, şi-a spus povestea: „Mă voi ridica și pleca, voi face totul pentru Ucraina”

Ucraina este atacată din toate părţile, iar civilii sunt prinşi în mijlocul unui conflict pe care nu l-au vrut.  Olena Kurilo, o profesoară din Chuguev, a ajuns pe prima pagină în întreaga lume după ce imaginile cu ea rănită au apărut pe reţelele de socializare. Este primul erou al unui război care se anunţă de uzură şi care, din păcate, va face şi alţi eroi în zilele următoare.

O femeie a cărei față plină de sânge a devenit o imagine emblematică a invaziei Ucrainei a promis că va „face totul pentru patria mea”, după ce a supraviețuit unui atac cu rachete rusești în această dimineață.

Olena Kurilo, vorbind cu fața bandajată în fața casei ei distruse din Chuguev, în regiunea Harkov, a spus că a fost „foarte norocoasă” și a recunoscut că „trebuie să am un înger păzitor”, altfel nu înţelege cum a supravbieţuit atacului.

Profesoara a spus că „nu s-a gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla cu adevărat în timpul vieții mele”, deoarece, vocea i s-a sugrumat de lacrimi.

Ucraina, lovită de al doilea val de rachete. Sirenele de război sună iar în toată ţara VIDEO

”Nu am crezut niciodată că așa ceva s-ar putea întâmpla, nu m-am gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla cu adevărat în această viață. Am scris poezii despre război, eu însumi sunt director, educator, am studiat istoria, dar nu m-am gândit niciodată că asta se va întâmpla pe pământul nostru”, a declarat profesoara Olena Kurilo, din Chuguev, pentru Daily Mail.

Alertă nucleară. Armata rusă a cucerit zona din jurul centralei de la Cernobîl, angajaţii au fost luaţi prizonieri de război
Drama prin care trec civilii din Ucraina pare desprinsă din filme. ”Casa este complet distrusă, nu există ferestre, nici măcar uși, au zburat, chiar și podeaua a fost smulsă complet. Sunt foarte norocoasă, cred că am un înger păzitor foarte puternic pentru ca eu să fi rămas în viață. Mă voi ridica și pleca, voi face totul pentru Ucraina, cât pot cu câtă energie am. Voi fi mereu doar de partea patriei mele”, a mai spus profesoara, cu lacrimi în ochi.

Olena a spus că „nu s-a gândit niciodată” că Rusia va lansa o invazie a Ucrainei, dar a promis că „se va ridica și va merge” în apărarea Ucrainei. „Eu însumi sunt regizor, educator, am studiat istoria, dar nu ne-am gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla pe pământul nostru”, a spus ea, făcând aparent referire la afirmația bizară și inexactă a lui Putin conform căreia Ucraina a făcut parte istoric din Rusia. Ea a adăugat că casa ei din Chuguev a fost „complet distrusă” în lovitura cu rachetă. „Nu există ferestre, nu există uși, o ușă a zburat vreodată, chiar și podeaua a fost smulsă complet”, a spus ea.

Imaginile de astăzi au arătat adevărata față a războiului, cu civili acoperiți de sânge care au fost ajutați în siguranță de către serviciile de urgență în urma bombardamentelor și alții cu răni la cap, fețele și brațele fiind reparate de medici.

În orașul Chuguiv, din estul Ucrainei, un fiu a plâns peste cadavrul tatălui său, printre epavele unei lovituri cu rachete într-un cartier rezidențial. „I-am spus să plece”, a suspins bărbatul în repetate rânduri, lângă ruinele întortocheate ale unei mașini.