Femeia luată de apele râului Argeş, alături de doi nepoţi ai ei, găsită moartă de un pescar

Femeia de 27 de ani care a fost luată de apele râului Argeş, alături de doi nepoţi ai ei, un băiat de şapte ani şi o fată de 11 ani, care ulterior au fost recuperaţi din apă, dar au murit la spital, a fost găsită moartă, luni dimineaţă, de către un pescar.

24 iun. 2013, 08:23
Femeia luată de apele râului Argeş, alături de doi nepoţi ai ei, găsită moartă de un pescar

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Alina Olexiuc, citat de Mediafax, reprezentanţii Apele Române au fost de acord să reducă nivelul râului Argeş, astfel că femeia a fost găsită în apropiere de locul unde a intrat în apă pentru a-şi salva nepoţii.

„Trupul neînsufleţit al femeii de 27 de ani a fost reperat de un pescar în această dimineaţă, iar pompierii militari l-au recuperat, urmând să fie transportat la morga din Giurgiu pentru necropsie. Lucrătorii de la Apele Române au scăzut nivelul apelor uzinate la hidrocentralele din amonte şi astfel a putut fi găsită această femeie, era în apropiere de locul unde s-a aruncat în apă”, a declarat Alina Olexiuc.

Pompierii din judeţul Giurgiu au sistat, duminică seară, căutările femeii de 27 de ani, acestea urmând să fie reluate luni dimineaţă.

Doi fraţi, un băiat de şapte ani şi o fată de 11 ani, dar şi mătuşa acestora au fost luaţi de apele râului Argeş duminică, incidentul având loc în comuna Grădinari, judeţul Giurgiu, în zona unei foste balastiere, unde scăldatul este interzis.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari de la Detaşamentul Bolintin Deal cu o barcă pneumatică şi căngi, care au început căutările celor trei.

„Din primele date a reieşit că băiatul de şapte ani ar fi intrat în apă ca să se scalde şi a fost luat de curenţii puternici, sub privirile surorii şi ale mătuşii. Ulterior, fata a sărit să îşi salveze fratele, dar a fost şi ea luată de apele râului Argeş, apoi mătuşa celor doi copii a încercat să îi salveze. Incidentul a avut loc în zona satului Tântava, comuna Grădinari, într-o zonă periculoasă în care scăldatul este interzis, iar localnicii ştiu acest lucru. Este vorba de o fostă balastieră, unde curenţii sunt puternici, apa este adâncă şi are multe capcane”, spunea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Alina Olexiuc.

Ulterior, copiii au fost văzuţi de localnici în vegetaţia de pe râu, la câţiva kilometri de locul unde a avut loc incidentul, fiind chemaţi pompierii care i-au recuperat pe cei doi. Copiii au fost resuscitaţi în ambulanţă, în timp ce erau transportaţi la spitalul din Bolintin Vale unde, în pofida eforturilor medicilor, au fost declaraţi morţi după aproximativ o oră.