Femeia rănită în accidentul de elicopter de la Tăureni, internată la Neurochirurgie

Femeia care a supravieţuit în urma accidentului de elicopter de la Tăureni, de luni seară, soldat cu cinci morţi, este în stare bună, fiind în prezent internată la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde va rămâne cel puţin 24 de ore.

30 iul. 2013, 08:22
Femeia rănită în accidentul de elicopter de la Tăureni, internată la Neurochirurgie

Femeia care a supravieţuit accidentului de elicopter de la Tăureni a fost investigată cu computerul tomograf şi nu s-au descoperit leziuni interne, aceasta fiind internată la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, informează Mediafax.

„Femeia este internată la Neurochirurgie, dar nu pentru că ar avea probleme, ci având în vedere accidentul şi impactul. A avut foarte mare noroc, a scăpat cu doar o mică plagă la nivelul scalpului, care a fost suturată, deci nimic deosebit. N-am descoperit leziuni interne. Va rămâne sub supraveghere medicală 24 sau 48 de ore”, a declarat Cristian Boeriu, şeful SMURD Mureş.

CITEŞTE ŞI Omul de afaceri Sorin Ţerbea, printre morţii din elicopter. Cu cine a vorbit înainte de prăbuşire

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, colonelul Dorin Oltean, cele cinci cadavre ale victimelor accindetului au fost scoase din apă, iar în funcţie de condiţiile meteorologice se vor stabili detaliile legate de scoaterea epavei elicopterului, „în aşa fel încât să nu pericliteze viaţa salvatorilor”.

„Să nu uităm că epava e în mâl şi elicopterul are aproximativ 1.800 de kilograme. Operaţiunea va fi extrem de dificilă, o să fie destul de greu de scos din mâl. Nu cunoaştem motivul pentru care s-a prăbuşit, e o echipă de specialişti care investighează”, a declarat Oltean.

Un elicopter s-a prăbuşit, luni seară, în zona lacului Tăureni, din judeţul Mureş, cinci persoane pierzându-şi viaţa, iar una fiind rănită, respectiv o femeie. Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în elicopterul prăbuşit, alături de trei afacerişti germani, o angajată de-a sa şi pilotul, aparatul de zbor prăbuşindu-se la câteva minute de la decolare.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.