Femeia suspectată că şi-a ucis trei copii la naştere şi le-a ascuns cadavrele în podul unui bloc, trimisă în judecată

Procurorii Parchetului instanţei supreme au finalizat ancheta şi au trimis-o în judecată pe femeia din judeţul Bistriţa-Năsăud suspectată că şi-a ucis trei copii nou-născuţi, după care le-a ascns cadavrele în saci, în podul unui bloc, acestea fiind găsite câţîva ani mai trziu, în luna martie a acestui an, de către un copil.

11 oct. 2017, 16:10
Femeia suspectată că şi-a ucis trei copii la naştere şi le-a ascuns cadavrele în podul unui bloc, trimisă în judecată

Potrivit unui comunciat dat publicităţii miercuri de Parchetul General, procurorii au dispus trimiterea în judecată a Linei Monica Crăciun, suspectată de comiterea infracţiunii de omor, victime fiind trei dintre cei patru copiii au femeii.

Conform rechizitoriului, în perioada 2004-2011, Lina Monica Crăciun a născut de trei ori acasă şi neasistată medical, iar imediat după naştere şi-a omorât copiii, după care a ascuns cadavrele nou-născuţilor în podul unui bloc unde au fost găsite întâmplător în cursul lunii martie 2017. Trupurile erau ascunse în saci şi erau în stare avansată de descompunere , scheletizate şi mumificate.

„Inculpata Crăciun Lina Monica a comis cele trei fapte de omor asupra propriilor copii în contextul unei relaţii ascunse care a durat mai bine de 10 ani, cu un bărbat cu care inculpata a mai avut relaţii de pe urma cărora a mai dat naştere, anterior săvârşirii faptelor, unui copil. Astfel, din probele administrate a rezultat că inculpata a rămas de trei ori însărcinată cu acest bărbat, sarcini pe care le-a ascuns, fără să le urmărească evoluţia (nu s-a prezentat pe perioada sarcinilor la medicul specialist, iar la termen a născut neasistată medical, după care a suprimat viaţa nou-născuţilor şi le-a ascuns cadavrele”, spun procurori.

Cele trei cadavre au fost găsite în luna martie a acestui an în podul blocului de către un copil care urcase în pod împreună cu mama sa. Femeia a mers în pod pună rufe la uscat, iar fiul ei de 12 ani a găsit cadavrul unuia dintre copii, care a crezut că este vorba despre o păpuşă. Copilul şi mama sa au găsit doup dintre cadavre, pe al treiela găsindu-l poliţiştii.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.