Femeie arestată într-o ţară arabă din cauza unei postări pe Facebook. Ce fotografie a îndrăznit să arate lumii

O femeie de origine australiană a fost arestată în Emiratele Arabe Unite, urmândă să fie deportată în ţara natală, după ce a postat pe Facebook o fotografie cu o maşină parcată incorect.

14 iul. 2015, 17:14
Femeie arestată într-o ţară arabă din cauza unei postări pe Facebook. Ce fotografie a îndrăznit să arate lumii

Jodi Magi, de 29 de ani, este reţinută în Abu Dhabi, oraş în care locuieşte din 2012, pentru că a publicat imaginea unei maşini parcate pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, în faţă blocului ei, potrivit The Australian.

Citeşte şi O adolescentă de 16 ani se salvează de la înec cu ajutorul unui SELFIE STICK. Totul a fost filmat VIDEO

Chiar dacă a cenzurat numărul maşinii, un vecin a văzut postarea şi a reclamat-o pe femeie, aceasta fiind chemată în instanţa în luna iunie. Infracţiunea de care a fost apoi acuzată este aceea că a scris ceva de rău de o persoană pe reţelele de socializare.

Când a fost anunţată că va fi deportată, Magi s-a oferit să plece singură din ţară şi a plătit amenda de 3.600 de dolari australieni. Cu toate acestea, autorităţile nu au lăsat-o să mai plece şi au arestat-o în cursul zilei de 12 iulie. Ministrul de Externe australian, Julie Bishop, a declarat că cel mai probabil Jodi va fi eliberată şi deportată în curând în Australia.

Citeşte şi O femeie din Emiratele Arabe Unite a fost condamnată la moarte pentru că a ucis o româncă