Femeie de 36 de ani şi fiul ei de doar două zile, ucişi de COVID-19. Soţul femeii acuză medici: „De ce au vrut să o omoare?”

Tulpina Delta de coronavirus face tot mai multe victime în România. O femeie de 36 de ani şi fiul ei de doar două zile, născut prematur, au murit după o luptă cruntă cu boala. Acum soţul femeii îi acuză pe medici de malpraxis. "Vreau să merg până în pânzele albe să aflu adevărul și să văd din vina cui mi-am pierdut și soția, și copilul. Gabriela avea doar 36 de ani”, spune Dragoș Ionel.

17 sept. 2021, 10:18
Femeie de 36 de ani şi fiul ei de doar două zile, ucişi de COVID-19. Soţul femeii acuză medici: „De ce au vrut să o omoare?”

Femeie de 36 de ani şi fiul ei de doar două zile au murit din cauza infecției COVID-19. Necazul a început în iulie când Gabriela şi soţul ei au revenit în țară după mulți ani de muncă în Spania. Gabriela era însărcinată în 6 luni.

Pe data de 30 iulie 2021, cu două zile înainte de zbor, aceștia și-au făcut în Spania testele PCR, care au ieșit negative. Totul era bine și frumos până în ziua în care Gabriela Ionel a început să se simtă rău. Fiind și însărcinată, aceasta a decis să meargă la spital pentru mai multe investigații.

„Am venit toți din Spania cu teste PCR negative. După două zile, după ce am ajuns în țară, eu și soția mea am început să ne simțim rău. Eu mi-am revenit imediat, însă pentru ea ne-am făcut griji, deoarece era însărcinată. Am sunat la salvare, a venit, a luat-o de acasă, i-a făcut test rapid, care în primă fază era negativ. Eu am insistat să mi-l arate să văd că nu e pozitiv, pentru că mi-au spus că are o linie, dar o să aibă două și sigur e pozitiv. Au internat-o la infecțioase la spitalul din Piatra Neamț, la câteva zile după internare a început să se simtă din ce în ce mai rău, fiind nevoie de intubare”, a povestit Dragoș Ionel, soțul Gabrielei, pentru BZI.ro.

Odată cu agravarea stării de sănătate a Gabrielei, și copilul pe care îl purta în pântece a început să se simtă rău. Medicii au hotărât că cel mai bine în această situație este să intervină chirurgical pentru a scoate copilul. Dragoș a semnat că este de acord cu operația de cezariană. Din nefericire, copilul a murit după două zile.

„După mai multe zile petrecute în secța ATI, intubată, la spitalul din Piatra Neamț, și starea copilului s-a agravat. Ea fiind insărcinată, i-a transmis și copilului virusul. M-au sunat de la spital dacă sunt de acord ca să îi facă cezariană Gabrielei, deoarece aceasta nu mai are prea multe șanse de supraviețuire și măcar să salvăm copilul. Am mers într-un suflet la spital când am auzit și am semnat pentru intervenția chirurgicală. Am fost de acord.

Copilul s-a născut prematur la 6 luni, cântărind 800 de grame. Pentru că era afectat de boală încă din burtă, iar starea lui nu era una foarte bună, s-a hotărât transferul lui la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. Bebelușul avea o hemoragie internă la cap și nu a mai avut șanse de supraviețuire. Nu a trăit decât două zile. Am fost distruși când am aflat. Frățiorul său mai mare îl aștepta acasă. Gabriela a rămas în continuare intubată la Piatra Neamț, nici nu a apucat să-l vadă”, a mai povestit bărbatul din Piatra Neamț.

Dragoș Ionel îi suspectează pe medicii din Piatra Neamț de malpraxis

Dragoș Ionel spune că din vina lor soția lui a ajuns în stare atât de gravă și când au văzut că nu mai fac față situației, au decis să o transfere la Iași. Bărbatul povestește că soția lui nu trebuia internată la Infecțioase, într-un salon cu alte persoane infectate.

„Când au văzut că nu mai fac față situației? Medicii din Piatra Neamț mi-au spus că cel mai bine e să o transferăm pe Gabriela la Iași. Au spus că este infectată cu tulpina Delta și că starea ei este din ce în ce mai gravă și îi depășește această situație. Eu am cerut încă de la început explicații de la ei, pentru că nu înțelegeam cum s-a ajuns în această situație.

Am mers la spital, am cerut dosarul Gabrielei să văd ce se întâmplă cu ea, când s-a infectat și cum s-a ajuns în situația asta dacă noi am venit cu teste negative, nu ne-a fost foarte rău, nu a mai fost nimeni în jurul nostru care să fie infectat. De ce dacă nu erau capabili să trateze o astfel de afecțiune, de ce au ținut-o atât? De ce dacă era gravidă au pus-o în salon cu alți pacienți pozitivi? De ce au vrut să o omoare?”, povestește în lacrimi Dragoș Ionel.

La Iaşi, Gabriela a fost internată de urgență în secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”. Femeia a rămas intubată și nu dădea niciun semn că își revine, chiar dacă, spune soțul femeii, ultimele teste COVID-19 au ieșit negative.

„Mi-au spus de la spital că o vor transfera cu elicopterul la Iași, pentru că este în stare foarte gravă și trebuie să ajungă în cel mai scurt timp. A venit o ambulanță și a luat-o. Abia mai respira. A ajuns la Iași, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului «Sfântul Spiridon», unde a stat intubată aproximativ o săptămână, starea ei fiind în continuare foarte gravă. Am ținut mereu legătura cu medicii din ATI să văd cum se mai simte și veștile erau tot mai proaste.

Tot ce îmi spuneau de bine era că ultimele teste COVID-19 au ieșit negative. Sunam mereu cu speranța că îmi vor da o veste bună, însă luni, 13 septembrie 2021, m-au sunat că a decedat. Am crezut că mi-a picat cerul în cap, nici nu am mai putut vorbi. I-am sunat eu înapoi, după câteva minute, și aveam atât de multe întrebări, la care nu am primit niciun răspuns. Vreau să merg până în pânzele albe să aflu adevărul și să văd din vina cui mi-am pierdut și soția, și copilul. Gabriela avea doar 36 de ani”, spune cu lacrimi în ochi Dragoș Ionel.


loading...