O femeie diagnosticată cu COVID s-a sinucis în spital

O tragedie a avut loc la Spitalul "Sfântul Arhanghel Mihail" din Chişinău O femeie în vârstă de 48 de ani, internată cu coronavirus, s-a sinucis în baia unităţii spitaliceşti. Aceasta urma să fie externată. 

17 iul. 2020, 17:25
O femeie diagnosticată cu COVID s-a sinucis în spital

Femeia a mers la toaletă însoţită de un angajat al spitalului şi a stat acolo în jur de 10 minute. Văzând că nu mai iese din baie, angajaţii au forţat uşa, dar era prea târziu. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. 

Femeia era internată din 3 iulie, fiind confirmată pozitiv la COVID-19, iar după aproape două săptămâni de tratament urma să fie externată. Nimeni nu-şi poate explica de ce a recurs la un asemenea gest, mai ales că starea sa de sănătate era una bună. 

„Era stabilă şi renghenologic şi din punct de vedere hemodinamic, cu saturaţie de oxygen de 98%. Urma sâmbătă să i se ia testul la COVID-19 şi în cazul în care era negativ doamna putea merge acasă”, a spus şefa Secţiei Gastrologie, Veronica Ţugulschi, potrivit publika.md. 

Potrivit şefei secţiei de Gastrologie, în ultima perioadă pacienţii cu COVID-19 au şi dereglări de comportament.

„Pacienţii prezintă stări depresive destul de pronunţate. Au diferite halucinaţii şi foarte des se întâlneşte lucrul acesta, mai ales pe parcursul nopţii. Pacienţii cu COVID-19 în ultimul timp tot mai mulţi şi mai mulţi, în afară de afectarea pulmonară gravă care se întâmplă are loc şi afectarea sistemului nervos central”, a menţionat Veronica Ţugulschi.

Poliţia a iniţiat o anchetă penală, iar medicii legişti urmează să stabilească exact cauza decesului femeii.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, avertisment pentru români: „Este o boală care nu alege şi nici nu iartă”