Femeie în sicriu, amplasată într-un sens giratoriu din Craiova

Este vorba despre o statuie care se află într-un sens giratoriu din Craiova. Sculptura amplasată de primărie reprezintă o femeie întinsă în ceea ce pare a fi un sicriu. Cei care trec prin zonă nu sunt deloc încântaţi de privelişte.

22 dec. 2013, 09:49

Statuia a fost realizată, vara trecută, în tabăra de sculptură organizată la Craiova, eveniment la care au participat 7 sculptori. Nu a existat o temă impusă aşa că fiecare artist în funcţie de inspiraţie a dăltuit în blocul de marmură pus la dispoziţie de municipalitate, ceea ce a dorit. La final efortul artiştilor a fost răsplătit cu câte o mie de euro, iar operele de artă au intrat în custodia autorităţilor locale.

Printre lucrări s-a numărat şi statuia care în opinia artistului reprezintă un înger care levitează. Primăria a considerat că locul unui înger este chiar în faţa cimitirului, astfel că de curând în sensul giratoriu din faţa cimitirului Sineasca din Craiova a fost amplasată opera de artă.

Craiovenii nu gustă însă ideea primăriei şi consideră statuia sinistră. Ei spun că nu seamănă absolut deloc cu un înger care levitează, ci mai degrabă cu o femeie moartă care vrea să se ridice din sicriu.