Femeie infectată cu COVID-19: „Coronavirusul mi-a salvat viaţa, după ce a fost la un pas să mă ucidă”

O femeie din Marea Britanie a povestit cum coronavirusul i-a salvat viaţa, după ce a fost la un pas să o ucidă. În timp ce o tratau de COVID-19, medicii au descoperit că inima femeii nu funcţiona normal. 

05 mai 2020, 13:04
Femeie infectată cu COVID-19: „Coronavirusul mi-a salvat viaţa, după ce a fost la un pas să mă ucidă”

Angela Schlegel este o actriță din Londra, în vârstă de 36 de ani. Aceasta a fost internată la Spitalul Royal Brompton din capitală, la 11 zile după ce a început să aibă simptome de coronavirus. În timp ce medicii o tratau de coronavirus, aceştia au descoperit că inima femeii nu funcţiona normal. 

„Am suferit un șoc când am primit vestea că inima mea nu funcționa normal”, a spus Angela Schlegel.

Femeia a fost diagnosticată cu Sindromul Churg-Strauss, cunoscut și sub numele de eozinofilica Granulomatoza – una dintre formele de vasculită, ce sunt caracterizate prin inflamarea vaselor de sânge.

Această inflamaţie poate restricţiona fluxul de sânge la organe şi ţesuturi vitale (plămâni, piele, inimă, rinichi, nervi), uneori permanent, ducând la deteriorarea lor.

„Dacă această boală ar fi rămas nedepistată, aș fi putut muri, brusc. Coronavirusul mi-a pus întregul organism, deci și inima, în mult stres. Medicii mi-au spus că mi-au agravat boala deja existentă. Pe termen scurt, coronavirusul aproape m-a omorât. Însă, pe termen lung, pot să spun că noul coronavirus mi-a salvat viața”, a spus femeia, potrivit a1.ro.

Angela Schlegel a fost externată după cinci săptămâni. Unul dintre medicii care au îngrijit-o a spus că recuperarea ei a avut un „impact incredibil” asupra moralului echipei medicale.

Citeşte şi Medicii care luptă împotriva COVID-19, sub ameninţarea traficanţilor. „Pentru fiecare rudă care ne moare, vom ucide zece doctori”