Femeie, spulberată pe trecerea de pietoni de o maşină. Decizia şocantă a procurorului de caz: Ea s-a lovit de autoturism!

Un accident rutier produs pe o trecere de pietoni din Oradea a uimit toată România, după decizia incredibilă a magistraţilor. Procurorul a ignorat expertiza de specialitate şi a hotărât, doar pe declaraţiile şoferului şi a pasagerei sale, că accidentul a fost lângă trecerea unde pietonul ar fi lovit maşina.

14 dec. 2020, 10:44
Femeie, spulberată pe trecerea de pietoni de o maşină. Decizia şocantă a procurorului de caz: Ea s-a lovit de autoturism!

Femeie, spulberată pe trecerea de pietoni de o maşină. Orădeanca de 60 de ani ieşise la cumpărături, la un magazin ABC din apropierea casei. “La întoarcere, m-am oprit în dreptul trecerii de pietoni şi n-am văzut nicio maşină. Când eram pe trecere, am fost izbită din plin”, spune ea.

Femeie, spulberată pe trecerea de pietoni de o maşină. Cum a ajuns să fie acuzată că ea este vinovata

De altfel, victima a ajuns la spital cu traumatism toracic închis, mai multe coaste rupte, dar şi femurul fracturat. A stat 21 de zile în spital, fiind supusă ulterior la 5 intervenţii chirurgicale, ultima în februarie acest an.

„Am condus autoturismul pe banda 2, iar la trecerea de pietoni am accidentat o femeie care traversa strada pe marcajul pietonal din partea dreaptă a direcţiei mele de mers”, a declarat şoferul la faţa locului, iar poliţiştii au şi deschis dosar penal pe numele lui, pentru vătămare corporală din culpă, potrivit Adevărul.

Anchetatoriiau dispus şi realizarea unei expertize de specialitate, raportul fiind finalizat pe 5 septembrie anul trecut.

„Mijloacele materiale de probă nu cad exact la locul impactului, ele dispunând de o anumită viteză de proiectare, direct proporţională cu viteza de impact, ceea ce determină căderea lor în poziţii avansate de locul impactului“, au precizat experţii, arătând că vina este a şoferului autoturismului.

Ce spune procurorul de caz. Decizia care a uimit România

Concluzia procurorului de caz, chemat să dea un verdict în caz în baza dovezilor strânse de poliţişti şi a declaraţiilor date de împricinaţi şi martori. Pe 27 septembrie anul trecut, magistratul a clasat dosarul, stabilind că “nu a rezultat cu claritate că victima s-ar fi angajat în traversarea drumului pe trecerea de pietoni” şi, ca atare, şoferul nu poate fi găsit vinovat.

Citeşte şi: Accident grav în Plosca, Teleorman. Două persoane au murit în maşina lovită de tren. Mecanicul era beat