Femeile au ajuns să se bată pe această meserie de bărbaţi! Salarii de 10.000 de lei pe lună!

Tot mai multe femei vor să devină tractoriste, fie pentru că a devenit o meserie bine plătită, fie pentru că agricultorii nu găsesc bărbaţi dispuşi să le are pămânul!

30 sept. 2022, 18:56
Femeile au ajuns să se bată pe această meserie de bărbaţi! Salarii de 10.000 de lei pe lună!
Femeile au auuns să se bată pe această meserie de bărbaţi! Salarii de 10.000 de lei pe lună!

Femeile au ajuns să se bată pe această meserie de bărbaţi! Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași a organizat cursuri la care s-au înscris foarte multe femei.  Una dintre absolventele cursului de tractorist este Monica Balla, care se ocupă împreună cu familia de 5,7 hectare cu lavandă, în comuna Românești, Iași, anunţă BZI.

Salarii de peste 9000 de lei în mână. Te angajează pe loc dacă ai această meserie

„Lucrăm în agricultură și, pentru că este nevoie de cineva care să lucreze pământul, am făcut cursurile de tractorist. Cine se ocupă de plantație se ocupă, de obicei, de tot ce înseamnă partea de agricultură. Nu a fost greu deloc să învăț această meserie. Eu mă urc pe tractor și fac toate lucrările. E la fel ca în orice meserie. Și femeile pot să conducă tractorul”, a declarat Monica Balla.

Locuri de muncă la curăţenie. Salarii de până la 700 euro net şi multiple beneficii

Sorina Maria Moraru, o altă tânără din Iași ce are atestat de tractorist, spune că vrea să se angajeze în domeniul agricol, de aceea a făcut cursurile. „Am studii în horticultură și, pentru că eram interesată de partea practică a agriculturii, m-am înscris la cursurile de tractorist. Sunt un pic mai îndrăzneață. Cu atestatul de tractorist poți să conduci și tractorul altcuiva. Eu stau în Iași, dar îmi caut un loc de muncă în agricultură și aș îndrăzni să merg pe tractor. Am auzit că se plătește bine un tractorist și, chiar dacă e femeie, părerea mea e că poate să conducă un tractor”.

Roxana Florea, Direcția Agricolă: „În acest an avem trei serii de tractoristi finalizați și surprinzător au fost și patru doamne care au susținut examenul”, a spus Roxana Florea, de la Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.