Zgonea vrea un alt model de uniformă pentru femeile de serviciu de la Camera Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că ar vrea "un alt model de uniforme" pentru femeile de serviciu care lucrează la Camera Deputaţilor şi că se gândeşte că ar trebui înfiinţată, ca la Parlamentul European, o "minigrădiniţă" pentru angajaţii din acest for.

21 oct. 2013, 12:39
Zgonea vrea un alt model de uniformă pentru femeile de serviciu de la Camera Deputaţilor

Valeriu Zgonea a declarat, într-o conferinţă de presă, că de trei luni se gândeşte la schimbarea uniformelor femeilor de serviciu, arătând că „un angajat al Camerei Deputaţilor ar trebui să aibă un set de haine curate, să arate modern, cum sunt în toate Parlamentele moderne”, potrivit Mediafax.

„Da, va trebui un alt model de uniforme (pentru femeile de serviciu – n.r.)”, a spus Valeriu Zgonea.

El a arătat că se mai gândeşte ca angajaţii care câştigă sub 1.000 de lei să aibă „o masă caldă”. „Mă gândesc că cei care au sub 10 milioane şi lucrează la Camera Deputaţilor să aibă o masă caldă”, a precizat Zgonea.

El a arătat că a discutat cu secretarul general al Camerei despre aceste proiecte. „Dacă am putea să facem de anul viitor pentru cei care sunt din Direcţia de Afaceri Interne şi pentru liftierele din Camera Deputaţilor şi femeile de serviciu ar fi un câştig extraordinar”, a adăugat Valeriu Zgonea.

CITEŞTE ŞI: Zgonea vrea să impună deputaţilor codul de conduită al parlamentarilor europeni

Întrebat de ce ar trebui schimbate ţinutele liftierelor de la Camera Deputaţilor având în vedere că acestea au fost înnoite în anii trecuţi: „Ţinuta unei femei se schimbă în fiecare zi”.

Zgonea a vorbit şi despre faptul că şi-ar dori ca un spaţiu din Parlament să poată fi destinat pentru o minigrădiniţă.

„Mă gândesc să ne revină un spaţiu în care să putem să facem, ca la Parlamentul European, o minigrădiniţă pentru angajaţii Camerei Deputaţilor care au copii şi nu au cu cine să-i lase atunci când sunt în activitate la Parlament, ar fi un lucru foarte bune, o privim ca pe o modalitate pe care putem să o facem cu bani puţini un ajutor pentru angajaţii noştri aşa cum se întâmplă şi la Parlamentul european. Nu inventăm noi apa caldă. Copiem cele mai bune practici pentru angajaţii noştri şi pentru parlamentari”, a explicat Valeriu Zgonea.