Fenechiu: Campaniile se finanţează şi din „SURSE NEGRE”. Condamnarea lui Năstase, o greşeală

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat marţi că salută eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase şi că România este "o ţară care greşeşte foarte mult", întrucât fostul premier a fost condamnat pentru fapte făcute de mulţi politicieni.

19 mart. 2013, 13:06
Fenechiu: Campaniile se finanţează şi din „SURSE NEGRE”. Condamnarea lui Năstase, o greşeală

Fenechiu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că a închide un fost premier „pentru o chestiune” pe care mulţi politicieni au făcut-o este „o greşeală”.

Solicitat să detalieze, el a răspuns că faptele la s-a referit vizează găsirea de diverse fonduri pentru finanţarea campaniilor electorale.

A închide un prim-ministru pentru o chestiune pe care mulţi politicieni au făcut-o mi se pare o mare greşeală. Au găsit (n.r. – oamenii politici) diverse forme pentru a-şi finanţa campaniile electorale. Băsescu, cu mâna pe inimă, spune că dumnealui a folosit doar bani albi în campania electorală. Să fim serioşi”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Întrebat de unde proveneau sumele utilizate în campania electorală, Fenechiu a răspuns: „Din surse negre”.

Năstase a fost condamnat în iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Luni, fostul premier a fost eliberat condiţionat.