Fenomen astronomic spectaculos. Când putem vedea SUPERLUNA

De mâine, toată lumea va putea admira superluna. Acest fenomen astronomic spectaculos va avea loc trei luni la rând: în iulie, chiar sâmbăta aceasta, în august şi în septembrie. Luna se va afla la cea mai mică distanţă de Terra şi va fi mult mai mare şi mai luminoasă. 

11 iul. 2014, 11:05
Fenomen astronomic spectaculos. Când putem vedea SUPERLUNA

În iunie anul trecut, luna plină era pe prima pagină a ziarelor, informează România TV. Massmedia a numit-o superlună. Pentru că era mai mare cu 14 procente şi mai luminoasă cu 30 la sută decât a fost orice altă lună plină în 2013. De fapt, aceste procente reprezintă diferenţa între o lună plină normală şi o superlună. Oameni de pretutindeni au petrecut noaptea afară, înarmaţi cu aparate de fotografiat, pentru a-i admira strălucirea.

Citeşte şi VINERI 13: Fenomen BIZAR care se întâmplă o dată la un secol. Cum s-a văzut LUNA în această noapte specială

Anul acesta suntem şi mai norocoşi. Vor fi trei astfel de fenomene astronomice, în trei luni consecutive-prima superlună va fi mâine, pe 12 iulie. Va urma a doua, pe 10 august, şi a treia pe 9 septembrie.

Citeşte şi Ce s-ar întâmpla dacă Luna ar orbita Pământul la o distanţă mult mai mică VIDEO

Cea mai spectaculoasă superlună se formează când astrul este aproape de linia orizontului.

Din motive neînţelese încă pe deplin de specialişti, acest fenomen este şi mai vizibil atunci când este observat sau imortalizat printre copaci, clădiri sau alte obiecte de la nivelul solului.