Fenomen bizar în SUA: Bulgări de zăpadă ciudaţi care se rostogolesc singuri FOTO

Publicat: Marţi, 28 Ianuarie 2014 15:56 // Actualizat: Marţi, 28 Ianuarie 2014 15:56 // Sursa: romaniatv.net

Un fenomen ciudat şi rar a apărut peste noapte în estul SUA - bulgări bizari de zăpadă, în forma unor gogoşi sau unor tuburi, au fost descoperiţi de localnici în mai multe zone ale ţării.

Formaţiunile delicate sunt extrem de uşoare şi de fragile, împrăştiindu-se peste tot atunci când sunt atinse, însă o parte din ele sunt suficient de îngheţate pentru a te putea juca cu ele.Reţelele de socializare au fost invadate, luni, cu imagini şi filmuleţe ale acestui fenomen.

Potrivit National Weather Service, fenomenul denumit "snow rollers" are nevoie de o combinaţie perfectă de lumină, zăpadă lipicioasă, vânt puternic şi temperaturi rece pentru a se forma.

Precum bulgării de zăpadă normali şi aceştia cresc în volum atunci când sunt rostogoliţi prin nămeţi de către vânt. În acest caz, vântul a creat tuburi din zăpadă, ce au lăsat dâre în urma lor.În SUA au fost anul acesta mai multe fenomene meteo rare, precum sferele de gheaţă imense formate pe lacul Michigan, în urma vortexului polar.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 16:36
...hidden; color: #000000; background-color: #ffffff; text-align: left; text-decoration: none;"> Citeste mai mult pe RTV.NET...
1
EUR
4.7759
RON
20 Nov
noapte 11 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H