Fenomen bizar la Wuhan după ce s-a terminat pandmeia de coronavirus. Aplicaţiile au căzut

Wuhan, orașul chinez aflat epicentrul pandemiei de coronavirus, a ieșit miercuri din carantină, iar cuplurile care locuiesc acolo s-au grăbit să se înscrie pentru a se căsători. Cererea a fost atât de mare, încât platforma pe care se fac înscrierile a căzut.

10 apr. 2020, 09:42
Fenomen bizar la Wuhan după ce s-a terminat pandmeia de coronavirus. Aplicaţiile au căzut

Un sistem local de aplicații pentru căsătorie, găzduit de platforma tehnologică chineză Alipay, a înregistrat o creștere de 300% a traficului, potrivit unei postări oficiale pe site-ul chinez de microblogging Weibo. Numărul mare de accesări a dus la blocarea temporară a site-ului.

De asemenea, Alipay a anunțat că oferă cuplurilor posibilitatea de a căuta ce nume de bebeluși au fost deja folosite de alte cupluri. Alipay este una dintre cele mai utilizate platforme online din China, alături de WeChat.

Citeşte şi COVID-19. Scade numărul de morţi în Spania. 605 decese noi, cele mai puţine într-o zi, după 24 martie

Pe durata carantinei, la Wuhan transportul local a fost oprit, iar locuitorii nu au putut ieși din casă fără un permis special, acordat prin intermediul unei aplicații de pe telefon, prin intermediul căreia precizau că sunt sănătoși și nu au intrat în contact cu nimeni care avea COVID-19.