Fenomen extrem de rar: O auroră roz a apărut deasupra... deşertului VIDEO

Publicat: Miercuri, 01 Mai 2013 21:21 // Actualizat: Miercuri, 01 Mai 2013 22:23 // Sursa: RTV.net

O echipă de fotografi care a realizat un videoclip time-lapse în Valea Morţii din SUA a avut surpriza să observe că pe cerul nopţii, deasupra deşertului, a apărut aurora boreală, un fenomen neobişnuit la o latitudine atât de joasă.

Sunchaser Pictures a publicat pe 29 aprilie un filmuleţ de tip time-lapse care prezintă deşertul din Death Valley National Park, realizat în luna martie.

Ei explică că aurora boreală roz a fost provocată, cel mai probabil, de o ejecţie coronală de masă (CME), care a avut loc pe 15 martie. CME sunt explozii de particule încărcate electric care erup de pe suprafaţa solară. Aceste evenimente pot avea loc până la patru ori pe zi în perioada de activitate mare solară, dar puţine ajung până la Pământ, unde creează frumoasele aurore chiar şi la latitudini joase.

DEATH VALLEY DREAMLAPSE 2 from Sunchaser Pictures on Vimeo.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 mai 22:29
Votează email 0 email
...pe cerul nopţii, deasupra deşertului, a apărut aurora boreală, un fenomen neobişnuit la o latitudine atât de joasă. Citește mai departe...

hyperlink - 

...
01 mai 21:32
...on Vimeo. Source Article from http://www.rtv.net/fenomen-extrem-de-rar-o-aurora-roz-a-aparut-deasupra-desertului-video_78164.html ...
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H