Fenomen neobişnuit într-o pădure din Scoţia. Au fost surprinse imagini în care pământul părea că respiră

Imaginile surprinse într-o pădure din Scoţia în care pământul pare că respiră au făcut furori pe internet. Videoclipul a strâns peste trei milioane de vizualizări. Imaginile au fost filmate de un bărbat cu telefonul mobil.

12 nov. 2015, 21:13
Fenomen neobişnuit într-o pădure din Scoţia. Au fost surprinse imagini în care pământul părea că respiră

Brian Nuttall a surprins fenomenul neobişnuit în timp ce se plimba prin apropierea râului Apple din Cumberland, Nova Scoţia. când a dat peste o privelişte neobişnuită.

În înregistrarea video făcută de acesta cu telefonul mobil, straturile de frunze din pădure se mişcă de parcă ar respira. Videoclipul a fost vizulaizat de peste trei milioane de internauţi.

Această întâmplarea este una mai puţin mistică, dar nu mai puţin dramatică. Rădăcinile copacilor, întinse pe o suprafaţă considerabilă sub covorul de frunze, se desprind de pământ. Sistemul rădăcinos se ridică de sub pământ, mişcâd frunzele, atunci când copacii sunt mişcaţi de vânt, creând senzaţia de „respiraţie”, potrivit descoperă.ro.

„Când am intrat într-o parte a pădurii în care arborii nu sunt tăiaţi, am observat mişcare la sol. Eu cred că soarta copacilor mari este să cadă doborâţi, dar sunt în prezent scutiţi de asta datorită copacilor mai mici din jurul lor, care-i ajută să se menţină când vântul îi împinge”, a scris Nuttall într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi IMAGINILE care au BULVERSAT lumea. Un „ORAŞ PLUTITOR” şi-a făcut apariţia pe cerul Chinei VIDEO