Fenomen neobişnuit la Constanţa! Vremea a luat-o razna, specialiştii sunt îngrijoraţi

Temperaturile de vară din ultimele zile au provocat un fenomen neobișnuit la Constanța, acolo unde pomii fructiferi au înflorit în prag de iarnă. Și floarea soarelui, mazărea sau grâul au răsărit pe câmpuri. Specialiștii sunt îngrijorați și spun că la primul ger se vor pierde toate florile şi fructele următoarelor culturi.

24 oct. 2019, 08:05
Fenomen neobişnuit la Constanţa! Vremea a luat-o razna, specialiştii sunt îngrijoraţi

Între Agigea şi Techirghiol, câmpurile fermierilor s-au umplut de floarea soarelui, care are deja seminţe.

„Va rog sa observati aici culturi care au iesit la viata odata cu albinele: florea soarelui, mazare inflorita si grau”, explică un agricultor.

Si grâul a răsărit pe câmpurile fermierilor.

„Graul acesta trebuie sa fie cam in aprilie-mai anul urmator; se spune ca la Sfantul Gheorghe, cioara trebuie sa se ascunda in grau, sa nu se vada din grau. Uitati-va ca ea este cu o luna mai tarziu decat luna aprilie; este deja la al treilea internod”, spune un fermier.

Pe malul lacului Techirghiol au inflorit chiar și corcodusii.

De altfel, vremea neobişnuit de caldă îi îngrijorează pe specialişti.

„Favorizeaza bolile, daunatorii, ciupercile fungii si tot ce este mai rau pentru un pom. Daca temperaturile vor fi ridicate, apar probleme la mugurii de rod”, susţine Gheorghe Lamureanu, directorul Staţiunii Cercetări Pomicole.

Meteorologii spun însă că vremea de vară nu va mai dura prea mult și va veni un val de aer rece.

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical. Director ANM: „Pericolul e unul extrem de puternic”. Cum este afectată România din weekend