FENOMEN STRANIU în Munţii BUCEGI. CASCADA-FANTOMĂ care se formează o singură dată pe an VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 28 Iunie 2014 11:20 // Actualizat: Sâmbătă, 28 Iunie 2014 14:04 // Sursa: romaniatv.net

Fenomen natural mai puţin obişnuit în apropierea staţiunii Buşteni. O cascadă care se formează doar în această perioada a anului poate fi admirată în masivul Bucegi. Zeci de turişti au luat muntele cu asalt ca să vadă "Vânturişul Caraimanului" sau cascada-fantomă cum o numesc oamenii locului.

Situată în apropierea cabanei Caraiman, cascada se formează în această perioadĂ a anului la altitudinea de 2.000 de metri, iar ultima cădere de apă, care este şi cea mai spectaculoasă, ajunge până la 1.700 de metri altitudine, informează România TV.

Citeşte şi PREMIERĂ în Bucegi: Doi tineri s-au căsătorit la peste 2.000 de metri altitudine, la baza Sfinxului

Zeci de pârâiaşe formate din topirea zăpezii de pe platoul munţilor Bucegi se adună deasupra văii adânci iar debitul mare de apă porneşte în cădere de pe crestele munţilor Jepii Mici. Turiştii rămân fascinaţi de peisajele spectaculoase şi sălbatice de aici.

"Traseul este destul de greuţ dar merită pentru cascadă şi este destul de spectaculos. Am mai venit de trei ori", a spus un turist.

Citeşte şi ROMÂNIA MISTICĂ. Enigmele Bucegilor: de la "Gura de Rai", la tunelurile secrete

Pentru că poate fi văzută doar o scurtă perioadă din an, Cascada "Vânturişul Caraimanului" mai este numită de oamenii muntelui şi Cascada "Fantomă". "Se poate spune pentru că dacă precipitaţiile vor scade ca regim valoric, atunci cascada nu va mai avea cantitatea de apă şi se va transforma într-un firicel de apă", a spus Eugen Chiţănescu, cabanier.

Cascada poate fi admirată şi din telecabina Buşteni-Babele.

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 iun 14:39
...Eugen Chiţănescu, cabanier. Cascada poate fi admirată şi din telecabina Buşteni-Babele. [romaniatv.net] Comentarii...
28 iun 11:33
... Fenomen natural mai puţin obişnuit în apropierea staţiunii Buşteni. O cascadă care se formează doar în...
28 iun 11:31
...O cascadă care se formează doar în această perioada a anului poate fi admirată în masivul Bucegi. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H