Fenomen STRANIU pe cerul Bucureştiului, după CUTREMUR! Oamenii au încremenit când au văzut ASTA

CUTREMUR ÎN ROMÂNIA. La doar două ore de la cutremurul de 5,7 pe scara Richter, din Vrancea, un fenomen straniu a băgat panica în bucureşteni.

23 nov. 2014, 10:43

CUTREMUR ÎN ROMÂNIA. Tot mai mulţi locuitori ai Capitalei au publicat, pe reţeaua de socializare Facebook, poze în care se observă o lumină ciudată, intensă, pe cer. Zona luminoasă e mult mai mare decât cea care ar putea fi luminată de Lună, aşa că lumea s-a speriat şi a postat tot mai multe imagini pe Internet. „Nu e Luna. Lună plină a fost săptămâna trecută”, a scris un utilizator.

Într-una dintre imagini, lumina este roşiatică, ceea ce i-a speriat şi mai tare pe bucureştenii care au văzut-o. „La cutremurul din martie 1977 cerul era luminat în roșu…„, a scris un alt utilizator Facebook, potrivit Spynews.ro.

Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora 21.14 şi s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri. A durat aproximativ 30 de secunde şi s-a simţit în toate judeţele din Moldova, la Bucureşti şi chiar la Chişinău şi în Bulgaria, la Varna şi Ruse.

După seism au urmat nu mai puţin de 11 replici, dintre care cea mai mare a înregistrat 3,1 pe Richter.

CUTREMUR puternic, sambata seara, în România. Cel mai mare seism care a zguduit ţara în ultima perioadă a înregistrat 5,7 pe Richter şi s-a resimţit în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 39 de kilometri, iar epicentrul a fost în zona Vrancea.

 

CITEŞTE ŞI CUTREMUR: Sfaturile pentru populaţie date de Raed Arafat în caz de cutremur mare

În unele locuri, oamenii au ieşit panicaţi în stradă, pereţii clădirilor vechi s-au dărâmat, iar la etajele superioare ale blocurile înalte s-au spart geamurile. Mai multe localităţi au rămas fără curent şi apă, iar toate reţelele de telefonie mobilă s-au blocat.

VEZI ŞI CUTREMUR ÎN ROMÂNIA: Primele reacţii ale românilor. Cum s-a simţit în ţară

În Tulcea, caloriferul dintr-un apartament situat la etajul 6 s-a desprins şi l-a rănit pe proprietar, iar faţada unei clădiri vechi din oraş a căzut complet. Din fericire în acel moment nu trecea nimeni pe stradă. 

Faţada unei clădiri vechi din oraş a căzut complet. Din fericire în acel moment nu trecea nimeni pe stradă.

Şi în Capitală seismul s-a resimţit serios şi a provocat panică printre oameni. Speriaţi de eventuale replici mai puternice, bucureştenii au ieşit din case şi au aşteptat câteva ore bune, pe stradă, în maşini. 

VEZI ŞI CUTREMUR ÎN ROMÂNIA: Primele reacţii ale românilor. Cum s-a simţit în ţară

Seismul a produs panică şi pagube şi în Vrancea. La Focşani, rafturile unui supermarket au căzut, iar asfaltul a crăpat pur şi simplu.

La Galaţi, mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la Vaslui, familiile care locuiesc la etajele superioare din mai multe blocuri s-au trezit cu mobila dărâmată.

Specialiştii spun că acest cutremur a fost diferit faţă de celelalte. Seismul a fost urmat de mai multe replici toată noaptea, iar cea mai puternică a avut magnitudinea 3,1 pe scara Richter. 

CITEŞTE ŞI CUTREMUR: Sfaturile pentru populaţie date de Raed Arafat în caz de cutremur mare