Fenomene meteo extreme: Inundaţii puternice în Italia şi Franţa. Furtună de zăpadă în SUA VIDEO

Italia este devastată de inundaţii puternice şi alunecări de teren. Patru oameni au murit în urma vremii extreme care a perturbat grav traficul feroviar şi cel rutier. În timp ce ploile abundente fac ravagii în Italia, Statele Unite se confruntă cu o furtună de zăpadă puternică, ce a provocat sute de accidente rutiere.

13 nov. 2014, 08:12
Fenomene meteo extreme: Inundaţii puternice în Italia şi Franţa. Furtună de zăpadă în SUA VIDEO

Vremea extremă a lovit din nou nordul Italiei cu furtuni puternice însoţite de ploi torenţiale. Alunecările de teren au dat peste cap traficul feroviar pe mai multe tronsoane de cale ferată. Afectat grav a fost şi traficul rutier.

Regiunile Toscana şi Liguria sunt cele mai afectate de ploile abundente şi furtunile violente. Patru oameni au murit în Italia în urma vremii extreme care a adus ploi torenţiale şi alunecări de teren .

Un cuplu în vârstă şi-a pierdut viaţa în regiunea Liguria după ce o alunecare de teren a măturat locuinţa în care se aflau. În provincia Pimonte, un bărbat a murit şi altul a fost rănit după ce casa lor a fost lovită tot de o alunecare de teren, iar în apropiere de Milano, un bătrân a fost găsit înecat.

Zeci de oameni au fost evacuaţi din regiunile afectate, iar mai multe case au fost distruse în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor.

MAE a emis o avertizare de vreme severă pentru românii care se află sau călătoresc în Italia.

Franţa a fost şi ea afectată de intemperii. Mai multe locuinţe au fost inundate în urma ploilor abundente. În plus, mai multe drumuri au fost blocate.

În schimb Statele Unite au de înfruntat o furtună de zăpadă. Mai mulţi oameni au murit în sutele de accidente rutiere provocate de furtună.

În plus, peste 300 de zboruri au fost anulate din cauza vremii nefavorabile. Stratul de zăpadă a depăşit în unele zone chiar şi o jumătate de metru. Potrivit presei americane, aproximativ 200 de milioane de oameni vor fi afectaţi de valul de frig.