FENOMEN ALARMANT: Elevii cu părinţii plecaţi în străinătate abandonează şcoala

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa au tras un semnal de alarmă atunci când au afirmat că există elevi constănţeni care au renunţat la şcoală, iar absenteismul devine deja un fenomen îngrijorător.

20 nov. 2014, 09:08
FENOMEN ALARMANT: Elevii cu părinţii plecaţi în străinătate abandonează şcoala

Creşterea absenteismului este dovedită şi de scăderea numărului de beneficiari ai bursei guvernamentale „Bani de liceu”, care, în judeţul Constanţa, a scăzut cu 200 de beneficiari, ajungând în acest an şcolar la 1.902, potrivit cugetliber.ro.

Tinerii îşi vor pierde sprijinul financiar dacă vor cumula 20 de absenţe nemotivate, vor primi sancţiuni de suspendare a cursurilor pentru trei-cinci zile, vor avea nota la purtare scăzută sub 7 sau vor face abandon şcolar.

Dacă la oraş absenteismul are drept cauză nevoia de a munci pe un salariu de nimic, dar care întregeşte venitul liceanului plecat de-acasă, în mediul rural, cauzele abandonului şcolar au ca principală cauză nesupravegherea.

În acest an şcolar, din cei 500 de copii pe care îi avem, cel puţin 60 au părinţii plecaţi în străinătate şi sunt lăsaţi în grija bunicilor şi a altor rude. Suntem, însă, beneficiarii unui proiect european intitulat CORAL, prin care am reuşit să reintegrăm 38 de adulţi în anul I şi anul II, dar şi 10 copii din familii dezorganizate„, a spus Gheorghe Dancea, directorul Şcolii din Cuza Vodă.

CITEŞTE ŞI: Un învăţător din Hunedoara este şi dascăl, şi şofer pentru elevii săi VIDEO