Fenomenul smombie ia amploare. Unul din şase dependenţii de mobil a suferit deja un accident

Publicat: Marţi, 23 Aprilie 2019 16:20 // Actualizat: Marţi, 23 Aprilie 2019 16:20 // Sursa: romaniatv.net

Un studiu francez trage un semnal de alarmă, relevând că dependenţii de telefonul mobil sunt mai predispuşi la accidente decât cei care sunt atenţi pe unde merg.

În ciuda campaniilor de sensibilizare, numărul dependenţilor de telefonul mobil, chiar şi pe stradă, a crescut în mod îngrijorător. 65% dintre francezi recunosc că îşi consultă telefonul mobil în timp ce merg pe trotuar sau traversează, faţă de 50% în urmă cu patru ani. Sunt numiţi smombie, o combinaţie între smartphone şi zombie.

"Fenomenul smombie implică pe cineva care traversează uitându-se pe telefon, în loc să fie atent dacă îl pândeşte un pericol iminent, cum ar fi un vehicul. Este un fenomen foarte îngrijorător", spune avocatul Michel Benezra.

Media este crescută de tineri, cei cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani. Mai mult de 90% dintre ei citesc mesaje, scriu sau merg cu căştile pe urechi. Dacă în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi pietoni sunt doar deranjanţi, cei care folosesc un telefon când traversează îşi pun vieţile în pericol. Unul din şase a suferit deja un accident.

Mai multe ţări testează deja sisteme de avertizare a pietonilor dependenţi de mobil. În Israel, în mai multe intersecţii, au fost montate semafoare care luminează dinspre sol, iar în Coreea de Sud utilizatorii de mobil îşi pot instala o aplicaţie care îi avertizează când se apropie o maşină.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
accident smombie casti in urechi traversat strada dependenti de mobil smombie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H