Fenomenul „trash streaming”. A murit în timpul unei transmisiuni LIVE

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Rusia a murit în timpul unei transmisiuni live, după ce a consumat 1,5 litri de votcă.

07 feb. 2021, 14:31
Fenomenul „trash streaming”. A murit în timpul unei transmisiuni LIVE

Fenomenul „trash streaming”. Un bărbat din Rusia a murit în timpul unui livestream după ce a băut 1,5 litri de votcă pentru bani.  În urma unui astfel de live, cel care se filmează câștigă bani de la spectatori pentru realizarea unor fapte violente sau periculoase, îndreptate în special împotriva altor persoane, transmite Insider.

Iuri Dușecikin a fost găsit mort joi în orașul Smolensk după ce spectatorii unui livestream pe YouTube ar fi donat bani ca bărbatul să bea cât mai mult cu putință.

Înregistrarea video a continuat și după ce Dușecikin și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit la podea. Youtuber-ul, care are peste 25.000 de urmăritori pe canalul său, postează adesea clipuri în care oferă bani persoanelor fără adăpost în schimbul unor activități precum băutul excesiv de votcă sau consumarea de sos iute.

Autoritățile rusești au anunțat că vor efectua o autopsie pentru a determina cu exactitate cauza decesului lui Dușecikin. Acesta era cunoscut în timpul transmisiunilor live drept „Bunicul”.

În luna decembrie a anului trecut, o tânără a murit după ce iubitul ei a forțat-o să iasă afară din casă doar în lenjerie intimă. Chiar dacă afară erau temperaturi foarte scăzute.

Peste 150 de morţi după ce un gheţar din Himalaya s-a topit brusc

Senatorul rus Aleksei Pușkov a condamnat incidentul într-un tweet. Acesta a afirmat că „un om fără adăpost din Smolensk a murit în timpul unei transmisiuni de trash streaming: a fost abuzat; a fost bătut, iar jegurile internetului au plătit bani acestui blogger pentru aceste spectacole”.

„Este nevoie să explicăm cuiva nevoia de a interzice prin lege trash stream-urile și eradicarea lor ca fenomen? Pentru noi este evident”, a adăugat acesta.

Într-un tweet ulterior, Pușkov a anunțat că pe 11 februarie va avea loc o ședință a membrilor Consiliului Federației Ruse, pentru elaborarea unei legi care să interzică fenomenul „trash streaming”.

Deși majoritatea streamerilor care fac astfel de transmisiuni folosesc Twitch și alte platforme de transmisiuni în direct, înregistrările sunt de cele mai multe ori urcate și pe YouTube.

Youtuberii ruși care au devenit populari datorită „trash streaming” au strâns sute de mii de urmăritori pe YouTube, deși platforma a blocat unele canale afirmând că materialele încărcate îi încalcă politicile.


loading...
Partenerii noștri