Fereşte-te de noua păcăleală de pe Facebook!

Facebook este un univers virtual în care eşti expus multor pericole, motiv pentru care ar fi cazul să îţi iei întotdeauna măsuri de precauţie, dacă vrei să nu fii luat prin surprindere.

07 mart. 2016, 10:26
Fereşte-te de noua păcăleală de pe Facebook!

Ştirile false sunt mai mereu frumos ambalate și stârnesc curiozitatea. Cine ar putea să reziste unei știri aparent senzațională? Dar de unde provin acestea și cum ne putem feri de ele?

Potrivit Noobz.ro, unul dintre „vinovați” este un site dezvoltat de studioul de creație 4REAL cu sediul în New York, la data de 1 aprilie, pentru Ziua Păcălelilor. „Clone Zone” permite oricui să cloneze website-uri de renume și să modifice conținutul știrilor astfel încât oricine să își creeze propria poveste.

În general este folosit ca o glumă între prieteni, permițând adăugarea de text, imagini sau link-uri, însă există și cazuri când o astfel de glumă devine virală. Articolul ce aparent aparținea New York Times, în care senatoarea Elizabeth Wareren face lobby lui Bernie Sanders, a devenit viral și a fost preluat chiar de unii oficiali din grupul lui Bernie Sanders.

Citeşte mai departe.