Fermierii vor fi controlaţi de APIA prin satelit. Cum va funcţiona teledetecţia

Societatea Gauss SRL Timișoara va furniza Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) servicii de control prin teledetecție (satelit) a cererilor depuse de fermieri la acordarea plăților, contractul fiind atribuit pentru suma de 4,59 milioane de lei, fără TVA, până la 1 august 2017.

19 oct. 2016, 11:30
Fermierii vor fi controlaţi de APIA prin satelit. Cum va funcţiona teledetecţia

Ofertantul câștigător va subcontracta aproximativ 7% către Primul Meridian SRL Slatina (județil Olt), potrivit datelor instituției.

Suprafața generală propusă pentru control prin teledetecție este de aproximativ 30.000 kilometri pătrați, repartizată în toate județele țării.

„Întrucât termenul de realizare a proceselor anuale de verificare a solicitărilor de sprijin pe suprafață din cadrul fluxului anual de activități ale APIA este relativ scurt, verificările trebuie să fie realizate într-o modalitate foarte eficientă și în perioada programată. Gestionarea solicitărilor de sprijin pe suprafață include întregul flux de lucru al Sistemului Integrat de Administrare și Control (IACS), începând cu primirea dosarelor de solicitări de sprijin, procesarea solicitărilor, prelucrarea datelor, realizarea de controale administrative și controale pe teren, până la executarea plăților. APIA a decis să folosească pentru controlul cererilor de sprijin depuse de fermieri, atât controlul prin măsurători clasice pe teren, cât și controlul prin teledetecție, în vederea acordării plăților conform legislației în vigoare”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Instituția estimează că 85.000 de fermieri vor putea fi controlați prin teledeteție (CwRS) în acest an.

„Scopul controlului prin teledetecție este acela de a controla suprafața, categoria de folosință, cultura agricolă și respectarea eco-conditionalității pe parcelele agricole incluse în cererea de sprijin. Foto-interpretarea asistată de calculator (CAPI) corelată cu prelucrarea imaginilor satelitare, reprezintă activitatea principala a CwRS, atât pentru verificările asupra culturii, cât și pentru cele privind eligibilitatea suprafeței. În cazul în care verificarea culturii are la bază o clasificare automată, toate parcelele declarate care nu au fost clasificate automat fac, de regulă, obiectul CAPI”, se mai spune în caietul de sarcini. Detalii, pe profit.ro. 


loading...
Partenerii noștri