Fernando Alonso şi-a anunţat retragerea din Formula 1. Fanii din întreaga lume sunt în stare de şoc

Dublul campion mondial de Formula 1 fernando Alonso a anunţat că acesta va fi ultimul său sezon în Marele Circ, el urmând să nu mai concureze din 2019. Fernando Alonso concurează pentru McLaren şi are 37 de ani.

14 aug. 2018, 15:07
Fernando Alonso şi-a anunţat retragerea din Formula 1. Fanii din întreaga lume sunt în stare de şoc

Fernando Alonso a debutat în Formula 1 în anul 2001, la echipa Minardi. De atunci el a concurat 17 sezoane în Formula 1, cucerind titlul mondial în 2005 şi 2006, când era sub contract cu echipa Renault.

Fernando Alonso a luat startul în peste 300 de Grand Prix-uri, iar ultimul succes al său datează din 2013, în Spania, la volanul unui monopost Ferrari. Fernando Alonso a câştigat 32 de curse în carieră, s-a clasat de 97 de ori pe podium şi a adunat 1.893 de puncte în „Marele Circ”. Ibericul a plecat de 22 de ori din pole position şi a reuşit de 23 de ori cel mai rapid tur din cursă. Prima victorie în Formula 1 a obţinut-o în anul 2003, la Marele Premiu al Ungariei.

După 17 ani minunați în acest sport incredibil este momentul să fac o schimbare. M-am bucurat de fiecare minut al acestor sezoane incredibile și nu pot să mulțumesc suficient de mult tuturor oamenilor care au contribuit să le facă speciale. Am luat această decizie cu câteva luni în urmă„, a spus Alonso. El nu a dezvăluit încă planurile de viitor, însă a sugerat că va concura într-o altă competiție în sezonul următor. „Să vedem ce ne aduce viitorul, pentru că noi provocări interesante sunt aproape. Am una dintre cele mai fericite perioade din viața mea, dar trebuie să explorez noi aventuri„, a adăugat el.