Festival cu deznodământ tragic în Bucureşti. Doi tineri au murit şi mai mulţi se află în stare gravă, din cauza unor supradoze de droguri

Doi tineri au murit şi cel puţin unul se află în stare critică din cauza consumului de droguri, ei fiind internaţi în diferite spitale din Capitală.

05 iun. 2022, 09:41
Festival cu deznodământ tragic în Bucureşti. Doi tineri au murit şi mai mulţi se află în stare gravă, din cauza unor supradoze de droguri

Tinerii au consumat droguri la SAGA Festival, care se desfăşoară în acest weekend la Arena Naţională. În timpul raziilor, polițiștii au descoperit că mai mulți participanţi au consumat substanțe interzise, iar cel puțin cinci persoane testate pozitiv la droguri au intrat în stop cardio-respirator în timpul primei nopți a festivalului.

Primul care a murit a fost un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Republica Moldova, care a fost transportat în şoc cardio-respirator către Spitalul Sfântul Pantelimon, dar a fost declarat decedat în ambulanță. La câteva ore de la moartea acestuia a fost anunţată o a doua victimă, tot la Spitalul Sfântul Pantelimon. Acesta se afla intubat la secţia toxicologie, alături de alţi trei tineri care consumaseră substanţe interzise.

De remarcat că în noaptea de vineri spre sâmbătă a Festivalului SAGA au fost ridicate de polițiști aproximativ 30 persoane care aveau asupra lor substanțe interzise.

De la începutul festivalului, 21 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale iar șapte dintre ei au ajuns la spital.

Citeşte şi Şoc la Hollywood. Actorul găsit mort în casă luase o supradoză de cocaină, heroină şi fentanil

Agenția Națională Antidrog a postat sâmbătă seara pe contul de Facebook un mesaj de avertizare, însoțit de imagini de la Festivalul SAGA de pe Arena Națională: „Nu amesteca energizantele cu ecstasy” – este sfatul specialiștilor antidrog.

În ultimii ani a crescut numărul deceselor cauzate de consumul pastilelor de ecstasy cu o concentrație a substanței active foarte mare. Nu amesteca energizantele cu ecstasy. Ai grijă de inima ta! Atmosfera de la festival îți poate da toata energia de care ai nevoie! Hidrateaza-te! Distrează-te la festival, dar ai grijă de tine! Noi suntem aici să te ajutăm să ajungi acasă în siguranță! Cei dragi te asteaptă!”, se arată în postarea agenției.

Peste 50.000 de oameni sunt așteptați în fiecare zi a festivalului, care se desfășoară pe şase scene simultan, de vineri până duminică, de la ora 17:00 până la 5:00 dimineața.

Citeşte şi Dezvăluirile făcute Kasia Gallanio, înainte să moară. Fosta prinţesă a Qatarului trăia un adevărat calvar: „Banii sunt un blestem”