Festival: Horror de top la LUNĂ PLINĂ

Alte noutăţi despre prima ediție a Festivalului „LUNĂ PLINĂ”, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic, care va avea loc în perioada 16-19 august 2012, la Biertan, județul Sibiu.

16 aug. 2012, 14:00
Festival: Horror de top la LUNĂ PLINĂ

RTV.NET este partener media al festivalului.

Evenimentul aduce în România filme importante ale genului, aşa că pentru pasionaţi este un super prilej să se delecteze în stilul horror. Vineri 17 august de la ora 21,30 se prezintă primul mare film din istoria horror. Gândit ca un moment de excepție din cadrul festivalului „LUNĂ PLINĂ”, proiecția-concert a filmului Nosferatu în regia lui F.W. Murnau, 1922, spectacolul prezintă filmul cu acompaniament live asigurat de cvartetul Einuiea (Călin Torsan, Silviu Fologea, George Turliu, Juan-Carlos Negretti). Nosferatueste universal considerat primul mare film horror al celei de-a 7-a arte și reușește, la 90 de ani distanță de la lansare, să tulbure în continuare imaginația spectatorilor, iar influența sa incomensurabilă asupra cinema-ului horror și fantastic îl transformă într-un punct de referință în evoluția artei cinematografice. Site-ul IMDB.com îl clasează pe locul nouă, în topul ALL TIME. Surprizele nu se opresc aici iar , de la ora 18,00 se proiectează The Thing, în regia John Carpenter, realizat în 1982.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la premiera filmului considerat un reper al cinema-ului horror modern, plasat pe locul cinci în topul All Time Horror, pe site-ul cu pricina.

Festivalul Filmului Horror și Fantastic „LUNĂ PLINĂ” va marca această aniversare printr-o proiecție extraordinară în aer liber, într-o versiune restaurată digital. Remake al clasicului omonim produs de Howard Hawks în 1951, John Carpenter’s The Thing a devenit unul dintre cele mai de succes și mai influente filme horror ale ultimelor 3 decenii. John Carpenter, auto-descris cu mult umor drept regizorul care „în Franța e considerat autor, în Anglia – regizor de filme horror iar în Statele Unite – vagabond”, a debutat în lungmetraj cu SF-ul cu accente horror Dark Star (1974) și a devenit rapid, grație unor titluri precum Assault on Precint 13 (1976), Halloween (1978) sau Escape from New York (1981), unul dintre maeștrii contemporani ai genului fantastic.

Aşa că nu puteţi rata aceste două filme-bijuterii ale cinematograrieie universale. Sigur că mai sunt şi alte proiectii despre care o să aflati în fiecare zi.