Festival: Pe lună plină se învaţă lecţia horror

RTV.NET este partener media al FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC „LUNĂ PLINĂ”, prima ediţie care se desfăşoară la Biertan, în judeţul Sibiu. Este un eveniment cinematografic de excepţie, nu doar prin genul de filme dar mai ales prin ceea ce propun organizatorii. Mâine voi reveni cu un material special despre două dintre filmele care vor fi difuzate şi care fac parte din topul All Time al celor mai bune filme horror.

15 aug. 2012, 11:09
Festival: Pe lună plină se învaţă lecţia horror

Azi vă spun că dincolo de proiecţiile din program cei care ajung la Biertan vor intra în „miezul problemei”.

Adică vor participa live la Atelierele Fantastice „Luna Plină”.
Locaţia aleasă de organizatori pentru aceste workshopuri de costum de film și demonstrații de machiaj special de film horror și fantastic este cel situat între zidurile cetății medievale Biertan. În zilele de 17-18 august, între orele 11:00 și 14:00, o echipă profesionistă, cu o bogată experiență în teatru și cinema, formată din scenograful Dana Istrate și make-up artist-ul Ioana Angelescu vă arată  ce înseamnă să intri în pielea unui personaj horror.

 Un alt eveniment special din cadrul primei ediții „Lună plină” îl reprezintă proiectul  cultural-artistic Papergirl ce are ca scop apropierea artei de public – practic, acest proiect pune în contact publicul larg cu creații artistice în cel mai neașteptat moment al unei zile obișnuite. Se doreste sensibilizarea trecătorului și sporirea intersului față de artă. În cateva cuvinte, Papergirl este participativ, necomercial si impulsiv. Proiectul s-a născut la Berlin în 2006, și de atunci s-a răspândit în întreaga lume.

În majoritatea marilor orașe, proiectul Papergirl are mare succes și se desfășoară în fiecare an. În România, Papergirl există la București, Iași, Sibiu, Brașov, Constanța și Cluj-Napoca, iar acum ajunge și la Biertan.

 Totodată, vineri și sâmbătă, amatorii de activități outdoor vor avea la dispoziție toate cele necesare pentru o plimbare cu bicicleta sau o partidă de tir cu arcul sau paint-ball. Pentru cei mai puțin matinali, oferta este pe măsură: plajă cât cuprinde și răcoreală la dușul groazei – o surpriză din partea organizatorilor! În Piața Centrală va exista un bar cu cocktailuri înfricoșător de… delicioase O altă „atracție” non-cinefilă este și terasa LA ȚĂRUȘ, amenajată de organizatori în zona de camping. În fine, Târgul Tradițional vă dă întâlnire zilnic, între 9:00 si 22:00, cu produse bio sau hand made, dulciuri, preparate tradiționale și obiecte promoționale „LUNĂ PLINĂ”. Mâine vă  spun despre două bijuterii cinematografice ale genului, pe care le veţi vedea la festival. Click mâine.