Festivalul San Fermin de la Pamplona a trimis în spital zeci de oameni răniţi de tauri

Şase persoane au fost rănite, dar niciuna nu a fost împunsă de tauri, în cadrul celei de-a şasea zi a Festivalului San Fermin de la Pamplona, au anunţat miercuri medicii spanioli.

12 iul. 2017, 10:17
Festivalul San Fermin de la Pamplona a trimis în spital zeci de oameni răniţi de tauri

UPDATE: Festivalul San Fermin, care a avut loc la Pamplona, în provincia Navarra din nordul Spaniei, s-a încheiat sâmbătă după o săptămână de ”encierro” (tradiţionalele curse cu tauri) pline de adrenalină, în timpul cărora 42 de persoane au fost rănite, dintre care două străpunse de coarnele animalelor, număr în scădere în comparaţie cu anul precedent, potrivit autorităţilor regionale, informează AFP.

Potrivit medicului Jon Arizeta, de la spitalul Navarra, cinci persoane au suferit contuzii, iar una a primit o lovitură la nivelul craniului, în urma cursei cu tauri de la Pamplona.

Miercuri, alergarea taurilor pe străzile Pamplonei a început la ora locală 08.00 (09.00, ora României), pe un traseu de 850 de metri, şi a durat două minute şi 16 secunde, una dintre cele mai rapide curse din acest an.

Din data de 7 iulie, când a început evenimentul, zeci de persoane au fost rănite, după ce au căzut sau au fost călcate de către tauri. Totodată, patru americani şi un spaniol au ajuns la spital cu răni serioase, după ce au fost împunşi de către tauri.

Sărbătorile de San Fermin, dedicate Sfântului Fermin, patronul spiritual al oraşului Pamplona, atrag în fiecare an sute de mii de vizitatori din întreaga lume. Participanţii se îmbracă în alb, poartă în jurul gâtului eşarfe roşii şi aleargă în faţa celor şase tauri pe un traseu stradal format în cartierul vechi al oraşului.