Fetiţa care la 14 ani îngrozea lumea întreagă. Cum arată acum copila din Exorcistul

La 14 ani, Linda Blair devenea una dintre cele mai cunoscute fetiţe din lume, dar nu neapărat într-un sens pozitiv. Ea a jucat rolul tinerei posedate în Exorcistul, filmul care lua 2 Oscaruri în 1973 şi devenea unul dintre reperele cinema-ului horror. 

24 mai 2014, 23:43

A jucat într-unul dintre cele mai terifiante filme horror, devenind, la rândul ei, un personaj care a îngrozit oamenii de pe întreaga planetă.

Linda Blair s-a născut în 1959 şi a început să joace în filme de la 5 ani. Cu rolul din Exorcistul a devenit însă cunoscută în întreaga lume, fiind aleasă dintre 600 de fete. Filmul i-a adus o nominalizare la Oscar şi un Glob de Aur.

După 4 ani ea se întorcea pe marile ecrane cu acelaşi rol în „Exorcist II: The Heretic”. Popularitatea filmului a avut însă şi dezavantaje, ea fiind mereu asemănată cu personajul oribil pe care l-a jucat. De altfel, în următorii ani, ea a jucat o serie de roluri de copii abuzaţi.  

Ca adult a jucat apoi într-o serie de filme şi seriale, dar nici unul nu s-a ridicat la popularitatea Exorcistului, chiar dacă multe dintre ele au avut legătură cu monştri şi forţe supranaturale, demonstrând că Linda nu s-a putut desprinde niciodată de rolul care a făcut-o celebră. 

Citeşte şi Cum arată acum cea mai cunoscută adolescentă a anilor 90 GALERIE