Fetiţa cu jumătate de faţă acoperită de păr, pe care sătenii o numeau „vrăjitoare”, a fost operată

Un tată povestit cum după ani în care fiica sa a fost evitată de către alți copii, deoarece s-a născut cu o afecţiune rară - jumătatea stângă a feței ei era acoperită cu păr - aceasta a primit acum o nouă şansă la o viaţă normală cu o operaţie chirurgicală.

16 apr. 2013, 20:20

Oamenii o numeau „monstru” pe Bhawana Thami, care are acum nouă ani şi locuieşte în satul din districtul Dolakha, la 345 km de Kathmandu, Nepal.

Afecţiunea ei este rezultatul unei boli provocată de o aluniță rară, care lasată netratată ar fi devenit canceroasă, potrivit DailyMail.

Ca şi cum asta nu era de ajuns, familia a suferit din cauza credinței sătenilor că o fetiţă cu un astfel de aspect trebuie să fie o vrăjitoare și, prin urmare, a fost izolată de comunitate.

Tatăl fetiţei, Kaluman, nu i-a permis niciodată fiicei sale să se uite într-o oglindă, dar într-o zi un jurnalist care i-a făcut o fotografie şi i-a arătat-o i-a provoacat fetiţei, care avea atunci opt ani, dezgust, teamă și șoc.

Bhawana a fost supusă acum unei noi proceduri de chirurgie plastică, care o va ajuta să înceapă o viață normală.

Prima operație a fost efectuată în Kathmandu, cu sprijinul unei organizaţii de caritate pentru copii din Nepal, anul trecut.

Un an mai târziu, ea a fost supusă celei de-a doua operații, care îndepărtat complet părul de pe față.

Cu toate acestea, ea va trebui să facă şi o a treia operație atunci când va împlini 14 ani.