Caz şocant la Iaşi: Fetiţă de 10 ani schilodită de tată în bătaie în timp ce îşi apăra mama

Cazul s-a petrecut sâmbătă într-un bloc din Bularga. Fetiţa are leziuni craniene şi mâna ruptă. Ca să nu se afle de caz, părinţii au scos copilul din spital, pe semnătură. Luni dimineaţă, atât mama, cât şi tatăl fetei au fost aduşi de către poliţişti la audieri. Mama a declarat poliţiştilor că fetiţa ar fi căzut pe scări în timp ce se juca şi în nici un caz nu a fost bătută de tată. DGASPC s-a autosesizat şi încearcă desluşească adevărul. 

20 ian. 2014, 09:12
Caz şocant la Iaşi: Fetiţă de 10 ani schilodită de tată în bătaie în timp ce îşi apăra mama

Caz incredibil petrecut într-o familie din zona Bularga, Iaşi, unde o fetiţă în vârstă de zece ani a devenit victimă în scadalul iscat între părinţii săi, după ce a încercat să-i oprească, scrie ziaruldeiasi.ro. Tatăl acesteia, pe fondul consumului de alcool, a început să se certe cu concubina sa, iar când a intervenit, fata a fost lovită violent de bărbat şi a ajuns la spital cu leziuni craniene şi cu mâna ruptă.

Rudele susţin că astfel de scandaluri se petrec adesea, iar de nenumărate ori atât fata, cât şi mama, au fost bătute de tatăl alcoolic. Femeia a făcut de mai multe ori plângere la Poliţie, a plecat cu tot cu copil de acasă, dar după câteva zile s-a întors în căminul conjugal.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului (DGASPC) s-a sesizat, iar luni dimineaţă o echipă formată din asistenţi sociali a mers la domicliul familiei Baciu, pentru a evalua situaţia. Dacă se constată că fata este agresată şi nu mai poate duce o viaţă normală alaturi de părinţii săi, aceasta va fi luată din familie şi încredinţată unei rude.

Reprezentanţii DGASPC nu au ştiut despre acest caz de la medicii din Spitalul de Pediatrie, deoarece mama a susţinut că fetiţa a căzut şi şi-a rupt mâna, iar tot în urma căzăturii s-a ales cu leziuni la nivelul capului.