Fetiţă de 3 ani, arsă pe 60% din corp după ce a fost lăsată nesupravegheată

A rămas nesupravegheată în timp ce era în mașină și și-a dat foc. Fetița, în vârstă de 3 ani, a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafața corporală și este în stare gravă la spital.

07 nov. 2015, 21:25
Fetiţă de 3 ani, arsă pe 60% din corp după ce a fost lăsată nesupravegheată

Tragedia a avut loc, potrivit primarului Nicolae Aaniței, sâmbătă, în jurul orei 16:00. Pompierii din Curtici au fost chemați la fața locului, însă când au ajuns copilul era deja scos din autoturism și se afla în drum spre Spitalul Județean Arad. Aici, cadrele medicale au intubat-o pe micuță și au trimis-o la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. “Fetița a suferit arsuri de căi aeriene și arsuri pe 60 la sută din suprafața corporală. A fost intubată, este ventilată mecanic și a fost transportată la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara”, a declarat Monica Puticiu, directorul medical al Spitalului Județean Arad.

Potrivit reprezentanților IPJ Arad, fetița se afla în autoturism împreună cu bunicul ei, iar mașina avea motorul aprins. „Am fost sesizați despre faptul că un autoturism a luat foc pe strada Vasile Goldiș din orașul Curtici. Deplasându-se la fața locului, colegii mei au constatat că autoturismul staționa cu motorul aprins, la volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 53 de ani, iar pe bancheta din spate stătea nepoata în vârstă de 2 ani și 11 luni. În urma acestui eveniment, minora a suferit arsuri la nivelul feței și a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Arad. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă”, a declarat inspectorul principal de poliție Lorena Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Potrivit informațiilor pe care le deținem se pare că instalația electrică a autoturismului a luat foc, bunicul fetiței ar fi deschis portiera pentru ca micuța să poată ieși, iar în acel moment s-au declanșat flăcările care au ajuns până la copilă.
Însă o altă variantă vehiculată în Curtici “vorbește” despre fetița de 2 ani și 11 luni care ar fi fost lăsată singură în autoturism, incendiul izbucnind după ce aceasta s-ar fi jucat cu ceva inflamabil.