Fetiță de trei ani găsită moartă pe un câmp din Constanța. Fusese dată dispărută cu o zi în urmă de părinții săi

O fetiță de trei ani, dată dispărută cu o zi în urmă din Saraiu, județul Constanța, a fost găsită vineri moartă pe câmp.

11 iun. 2021, 19:22
Fetiță de trei ani găsită moartă pe un câmp din Constanța. Fusese dată dispărută cu o zi în urmă de părinții săi

Fetiță de trei ani găsită moartă pe un câmp

. O fetiță de trei ani, dată dispărută cu o zi în urmă din Saraiu, județul Constanța, a fost găsită vineri moartă pe câmp.

Potrivit unor surse judiciare, joi după-amiază, fetița fusese luată de tatăl său de pe un câmp de la marginea comunei, iar la un moment dat, în jurul orei 17.00, acesta a observat că fetița dispăruse.

El spune că a căutat-o în împrejurimi, dar fără succes, iar în jurul orei 21.00 a cerut ajutorul autorităților prin Serviciul 112.

Imediat, la fața locului s-au mobilizat zeci de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, dar și localnici, care au început să scotocească zona, atât câmpurile și terenurile extravilane din vecinătate comunei, cât și toate clădirile dezafectate, ori cele aflate în construcție, dar nelocuite.

În plus, s-au făcut căutări în locuințele cunoscuților familiei, sperându-se că fetița și-a găsit ascunziș într-un loc familiar.

Potrivit surselor citate, pe trupul fetiței au fost găsite urme de mușcături, astfel că se presupune că aceasta ar fi fost omorâtă de animale, câini sau șacali.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, potrivit ctnews.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat decesul fetiței de trei ani din Constanța.

„Când moare un om este o tragedie. O tragedie a fost şi la Constanţa când, azi noapte, zeci de poliţişti au căutat un copil de trei ani şi n-au reuşit să-l găsească în viaţă dimineaţă. Este o tragedie când moare un om, dar aş vrea să vedem şi forţele de securitate, de ordine, cei care suntem salvatorii…este la fel de greu când nu-ţi îndeplineşti această misiune. Trebuie văzut în particular fiecare caz în parte”, a afirmat Bode.

Abia după ce ministrul de Interne a anunţat decesul fetiţei, IPJ Constanţa a făcut precizări despre caz.

„În cursul serii de 10 iunie a.c., în jurul orei 21.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, o minoră, în vârstă de 3 ani, într-un moment în care ar fi fost lăsată nesupravegheată de către părinţi, ar fi plecat de pe raza localităţii Saraiu, şi nu a mai fost găsită. De îndată, la nivelul I.P.J. Constanţa s-au dispus măsurile de verificare a tuturor aspectelor sesizate, din acel moment fetiţa fiind căutată neîncetat”, a transmis IPJ Constanţa, fără a preciza de ce nu a fost emisă o alertă despre dispariţia minorei.

Citește și Tânăr înecat în lacul Siutghiol din Constanţa. Scafandrii au intervenit de urgenţă VIDEO

Citește și Poliţist din Constanţa, acuzat c-ar fi lovit un bărbat cu picioarele în cap. Victima e în comă