Fetiţa din Vaslui care a fost hrănită numai cu pufuleţi şi ceai, sărbătorită de medicii care i-au salvat viaţa VIDEO

Fetiţa din Vaslui care a fost în comă în urmă cu doi ani din cauză că fusese hrănită numai cu pufuleţi şi ceai, a împlinit şase ani. Micuţa a fost sărbătorită de medicii care i-au salvat viaţa la spitalul din Iaşi.

15 ian. 2016, 07:34
Fetiţa din Vaslui care a fost hrănită numai cu pufuleţi şi ceai, sărbătorită de medicii care i-au salvat viaţa VIDEO

Florentina a fost hrănită până la vârsta de patru ani numai cu ceai şi pufuleţi. Micuţa a ajuns în coma în urmă cu doi ani la spitalul de Copii ,,Sfânta Maria” din Iaşi. Aici, a primit şansa la o a doua viaţă.

Acum, Florentina a împlinit şase ani şi a fost sărbătorită de medicii care i-au salvat viaţa. A primit cadouri şi i s-a cântat la mulţi ani. Nici florentina nu s-a lăsat mai prejos. Copila care în urmă cu doi ani nu vorbea deloc, acum le-a mulţumit tuturor şi le-a spus poezii.

„Este un moment deo­sebit pentru noi să o sărbătorim pe Flori, copilul care, dacă dăm filmul înapoi, o vedem ajungând aici în comă, subnutrită, şi fără să ştie să vorbească. Cântărea atunci 5 kilograme – cât un bebeluş – şi avea pro­bleme motorii şi neurologice”, a spus profesorul Marin Burlea, şeful Secţiei de Gastroenterologie de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Micuţa nu mai are nici probleme neurologice iar după doar câteva luni a început să meargă pe picioarele ei. Traumele prin care a trecut au marcat-o însă atât de mult, încât atunci Flori prefera să doarmă cu castronelul de mâncare lângă ea, să aibă şi pentru a doua zi.

Acum este un copil normal care a recuperat foarte mult. Când ne vizitează la spital, merge în salonul în care a fost internată, la pătuţul în care a stat. Florentina merge la grădiniţă, unde s-a acomodat foarte bine. Ce­ea ce nu înţelegem noi este faptul că familia medicului rezident care o are în plasament nu o poate adopta din cauza tatălui, care nu-şi dă acordul pentru adopţie. De ce statul trebuie să întrebe un tată care nu şi-a dat interesul niciodată de când ea a ajuns în spital şi care, mai rău decât atât, a înfometat-o? De ce el trebuie să fie de acord pentru ca fetiţei să-i fie bine în familia aceasta în care nu-i lipseşte nimic?”, a mai subliniat profesorul Burlea.

Medicul rezident care a avut grija de copilă vrea să o adopte indiferent de durata procedurilor

Flori este copilul nostru, iar dacă tatăl nu va semna actul prin care este de acord cu adopţia, o să ţinem procesul până când ea va împlini 18 ani”, a su­bliniat Maia Tudose, medicul rezident în grija căreia se află Florentina.

În 2014, după ce fetiţa a ajuns în comă la spital, Direcţia pentru Pro­tecţia Copilului Vaslui i-a luat pe ceilalţi patru fraţi ai săi în plasament. Anul trecut, mama naturală a Flo­rentinei a murit.

Citeşte şi