Fetiţă găsită cu ghiozdanul în spate, pe marginea unui drum din Buzău. „Are 3 ani şi încă nu merge la şcoală deşi şi-ar dori”

O fetiţă de doar trei ani a fost găsită de poliţişti, pe marginea unui drum din judeţul Buzău. Copila plecase de acasă, cu ghiozdanul în spate, fără ştirea părinţilor, pentru a-şi urma fratele mai mare la şcoală. A avut şansa să fie văzută de doi poliţişti care au adus-o înapoi în braţele părinţilor.

23 feb. 2022, 08:46
Fetiţă găsită cu ghiozdanul în spate, pe marginea unui drum din Buzău. „Are 3 ani şi încă nu merge la şcoală deşi şi-ar dori”

Povestea micuţei Ema, fetiţa găsită cu ghiozdanul în spate, a fost publicată pe pagina de Facebook a Poliţiei Române. Copila din comuna buzoiană Scutelnici i-a emoţionat pe poliţiştii care au descoperit-o pe marginea unui drum.

”Are 3 ani şi încă nu merge la şcoală, deşi, după cum vedeţi, şi-ar dori…”, aşa începe mesajul postat pe pagina de Facebook al Poliţiei Române.

Mihaela şi Adrian, doi poliţişti în Buzău, se îndreptau spre o intervenţie prin apelul 112, însă, pe drum s-au confruntat cu o altă urgenţă.

O fetiţă de trei ani, în haine de casă, dar cu ghiozdan în spate, stătea singură în proximitatea drumului judeţean 203D. Astfel, alţi agenţi au fost trimişi către adresa indicată prin 112.

”Mititica stătea îngândurată şi se uita lung la drum. Multe cuvinte nu au reuşit să scoată de la ea, aşa că Mihaela a urcat-o în autospecială, pentru a o adăposti de frigul lui februarie şi au pornit împreună în căutarea părinţilor. Mare a fost surprinderea, teama, dar şi recunoştinţa din ochii acestora, când au văzut poliţiştii la poartă, de mână cu mezina familiei”, au precizat poliţiştii pe Facebook.

Citeşte şi: Joe Biden, anunţurile momentului legate de criza din Ucraina: „Este începutul unei invazii, vom dicta sancţiuni. SUA va apăra orice cm de teritoriu NATO” VIDEO

Pentru că a vrut să-şi urmeze fratele mai mare la şcoală, Ema a plecat, într-o secundă de neatenţie, din camera în care se juca. Chiar dacă are trei ani, ea a reuşit să desfacă zăvorul porţii şi a pornit singură la drum, fără să ştie că, de fapt, că fratele ei nu plecase la şcoală în ziua respectivă, ci era cu tatăl plecat în oraş.

”Ne bucurăm enorm pentru sincronizarea de care au avut parte şi povestea are un happy end! Să-i supraveghem cu atenţie, sunt mici, dar au pasul iute! Şcolari sau nu, cu toţii sunt în grija noastră, a părinţilor, a cadrelor didactice, a poliţiştilor”, este mesajul transmis de Poliţia Română.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi, propusă de PSD: „În principiu, suntem de acord, dar dacă preţul la pompă nu scade, cineva trebuie să răspundă”