Fetiţă orfană, maltratată de familia care o are în grijă. I-au băgat mâinile în foc pentru a-i aplica o pedeapsă

Situaţie revoltătoare la Suceava. O copilă de 13 ani, orfană de ambii părinţii, este maltratată de cea care o are în grijă. Femeia o jigneşte, o bate frecvent şi chiar i-a ars mâinile în sobă. Sătulă de chinurile groaznice, fetiţa a ameninţat chiar că se sinucide.

09 mai 2016, 07:40
Fetiţă orfană, maltratată de familia care o are în grijă. I-au băgat mâinile în foc pentru a-i aplica o pedeapsă

O copilă în vârstă de doar 13 ani din localitatea Ostra, orfană de ambii părinți, a ajuns într-o stare de depresie severă, amenințând că se sinucide, din cauza bătăilor aplicate în mod constant de cea care se presupune că ar trebui să-i poarte de grijă. Andreea avea doar patru ani când și-a pierdut tatăl, iar mama murise cu doi ani înainte.

Potrivit obiectivdesuceava.ro, au rămas atunci șase frați orfani, dintre care trei minori. Una dintre fete, în vârstă de 16 ani la acea vreme, s-a căsătorit imediat după moartea tatălui, iar două dintre ele au rămas practic în voia sorții.

„Am vrut să plecăm să muncim în străinătate, era greu. Tocmai ne îngropasem tatăl, mama murise cu doi ani în urmă. Au venit cei de la Protecția Copilului și au vrut să le ia pe surorile mele, dar nașa Andreei, care este și vecină cu noi, s-a oferit ea să aibă grijă de ele. Am semnat atunci și eu și frații mei, care eram majori la acea dată, că suntem de acord să i se dea ei tutela. A fost bine la început. Sora cea mai mare a stat la nașa Andreei până a împlinit vârsta de 18 ani. De patru ani au început însă problemele. Fata Mariei Meschievici a divorțat și a revenit la casa mamei sale împreună cu cele două fete ale sale. Andreea este bătută în permanență, pusă să muncească. Ba mai mult, nașa sa, care îi este și tutore legal, are un băiat în vârstă de 20 de ani și o tot amenință pe sora mea că dacă se împotrivește și nu face tot ce i se spune o va da pe mâna lui, s-o «dijghine». E sora mea, mă doare sufletul când știu prin ce trece”, a povestit cu lacrimi în ochi Ionela Spânu, sora Andreei.

Joi, 5 mai, Andreea a fost suspectată de către fiica tutorelui său legal, Ileana Maschievici, că i-ar fi luat 100 de euro. După ce a bătut-o crunt cu o nuia, aceasta i-a luat mâinele copilei în vârstă de 13 ani și le-a băgat în focul din sobă, pentru a o învăța minte să nu mai fure. Copila a încercat să fugă la sora ei, care locuiește tot în Ostra și să ceară ajutor, însă sora ei împreună cu soțul acesteia nu au putut face nimic fără sprijinul autorităților locale, Maria Maschievici fiind tutorele legal al copilului.

Andreea a trebuit să se întoarcă joi noapte în casa groazei, unde a fost din nou bătută. Nici reprezentanții Primăriei, nici cei ai Poliției nu au considerat că este necesar să intervină, chiar dacă fetița a spus că nu mai suportă să fie bătută și că se va spânzura.

Citeşte şi: Copil bolnav, alungat din spital de o doctoriţă: V-aţi dus la alt doctor şi vă faceţi că nu mă cunoaşteţi pe stradă