Fetiţă pusă să cerşească pe ger, pe numele părinţilor a fost deschis dosar penal

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unei fetiţe în vârstă de 6 ani, care a fost pusă să cerşească.

02 mart. 2018, 08:26
Fetiţă pusă să cerşească pe ger, pe numele părinţilor a fost deschis dosar penal

Protecţia Copilului din Vaslui s-a autosesizat în acest caz, după ce în spaţiul public au apărut fotografii cu respectiva fetiţă în timp ce se afla la cerşit în faţa unui magazin din municipiul Vaslui, chiar în zilele cât judeţul s-a aflat sub avertizare cod portocaliu de ger.

„Cazul va fi monitorizat în continuare de specialiştii instituţiei noastre. Situaţia familiei din care provine fetiţa era în atenţia Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Vaslui. Pentru moment, s-a luat decizia ca fetiţa să rămână în continuare în familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit autorităţilor, nu ar fi pentru prima dată când fetiţa a fost trimisă la cerşit. Pe numele părinţilor a fost deschis dosar penal.

„În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exploatarea cerşetoriei, fiind întocmit dosar penal”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Silvia Manta. 


loading...